Google+Facebook ισοδυναμεί με παραβίαση του υπολογιστή σου

12:52 16/7/2011 - Πηγή: 24wro
Μία εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να συνδέει το Google Plus με το Facebook... ίσως είναι το μόνο πράγμα που απαιτείται για να παραβιαστεί ο υπολογιστής σας. Σύμφωνα με μια αναφορά του PCWorld μια εφαρμογή που ονομάζεται Google+Facebook χρησιμοποιεί μια πολύ γνωστή, αλλά επικίνδυνη πρακτική για να μεταφορτώνει κώδικα JavaScript κατά τη χρήση της.
Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε
τι σημαίνει αυτό, είναι πολύ απλό:
Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα επιτρέψετε τη χρήση της εφαρμογής, δεν θα ξέρετε ποτέ τι λειτουργίες εκτελεί. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κώδικας JavaScript μπορεί να αντικατασταθεί από οποιονδήποτε κακόβουλο σε περίπτωση που παραβιαστεί ο εξυπηρετητής που φιλοξενεί την εφαρμογή.
Η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία Crossrider και η εταιρεία επιτρέπει στον κάθε χρήστη να κάνει αλλαγές στον κώδικα για να επεκτείνει τις λειτουργίες της εφαρμογής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι επεκτάσεις αυτές είναι πάντοτε ασφαλείς.
Πάντως δεν έχουν ακουστεί και τα καλύτερα σχετικά με τις εφαρμογές αυτής της εταιρείας, που πολύ συχνά εκθέτουν δεδομένα του χρήστη χωρίς εκείνος να το έχει αντιληφθεί.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές του Facebook, καθώς δεν φημίζονται για την… διακριτικότητά τους.
secnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα