Eνδιαφέρον Κίνας για τον EFSF

19:06 30/10/2011 - Πηγή: 24wro
Ο πρόεδρος του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ... Τράιερ, σε συνέντευξή του αναφέρει ότι θεωρεί δεδομένο το ενδιαφέρον του Πεκίνου για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η Κίνα υποστηρίζει επιθυμεί ένα ισχυρό ευρώ και την σταθεροποίηση της ευρωζώνης.

Σε σχετική ερώτηση ποιο κίνητρο έχει η Κίνα για να αγοράσει ομόλογα χωρών όπως η Ισπανία και η Ιταλία, ο Φόλκερ Τράιερ απαντά:

«Η Κίνα δεν ανακάλυψε μόλις χθες την Ευρώπη ως αγορά για τα προϊόντα της. Η Ευρώπη είναι η σημαντικότερη αγορά για τους Κινέζους
ακόμα και σε σύγκριση με τις ΗΠΑ. Το Πεκίνο γνωρίζει καλά ότι για ένα ισχυρό ευρώ θα πρέπει να επενδύσει στην ευρωζώνη. Την ίδια στιγμή οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν τα τεράστια συναλλαγματικά τους αποθέματα. Επενδύουν σε αμερικανικά ομόλογα, ενδιαφέρονται ωστόσο και για την ευρωζώνη, η οποία παραμένει ισχυρή παρά την κρίση χρέους σε ορισμένες χώρες. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αποτελούν αισιόδοξο μήνυμα. Γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Σύνοδος δεν έδωσε βέβαια λύση μια κι έξω. Είναι ωστόσο μια εξέλιξη που δεν θα αφήσει αδιάφορους τους Κινέζους».


Keywords
Τυχαία Θέματα