EBW: Υπόθεση πραγματικών… Γυναικών!

20:15 22/6/2011 - Πηγή: 24wro
Πρεμιέρα στη Β’ φάση των ομίλων του γυναικείου Ευρωμπάσκετ την Τετάρτη…
με τρεις πολύ σημαντικές αναμετρήσεις να διεξάγονται στο πλαίσιο του 6ου ομίλου, εκ των οποίων ξεχωρίζει η «τιτανομαχία» ανάμεσα στις Γαλλίδες και τις Ισπανίδες!


Παιχνίδι κομβικό για τη συνέχειά της στον θεσμό δίνει και η Λετονία του Τζώρτζη Δικαιουλάκου, η οποία κοντράρεται με τη διοργανώτρια και φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου Πολωνία, εξίσου σημαντική και η τρίτη αναμέτρηση με τον γιουγκοσλαβικό «εμφύλιο»
ανάμεσα στην Κροατία και το… ζόρικο από όλες τις απόψεις Μαυροβούνιο.

(+7.5)  ΚΡΟΑΤΙΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Το ξεκίνημά της στον 4ο όμιλο δεν προϊδέαζε σε καμία περίπτωση την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, αφού η συντριβή από τη Γαλλία με 86-40, δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας για την Κροατία του Στίπε Μπράλιτς. Η νίκη της ωστόσο στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στην Ελλάδα με 65-63, αποδείχθηκε καθοριστική και τα κορίτσια της Κροατίας θα παρατείνουν την παραμονή τους στην Πολωνία για τουλάχιστον τρία ακόμα παιχνίδια. Η 33χρονη σούτινγκ γκαρντ Σάντρα Μαντίρ ήταν ότι πιο αξιόπιστο επιθετικά για τις Βαλκάνιες (11 πόντους μ.ο. στα ματς του πρώτου ομίλου), σε αυτήν αλλά και στη «δήμιο» της Εθνικής μας Άνα Λελάς (σημείωσε 15 πόντους στο αντίστοιχο παιχνίδι) θα στηριχθούν και πάλι, αν και το γεγονός πως ξεκινάνε από μηδενική βάση στον 6ο όμιλο τις κατατάσσει εξαρχής στη θέση του αουτσάιντερ.

Από θέση ισχύος θα ξεκινήσει το ταξίδι του στον 6ο όμιλο το Μαυροβούνιο, το οποίο τελείωσε αήττητο την Α’ φάση των ομίλων, μεταφέροντας τις δύο τους νίκες στη νέα κατάταξη. Αίσθηση προκάλεσε η εύκολη επικράτηση του στην πρεμιέρα κόντρα στην οικοδέσποινα Πολωνία, την οποία νίκησε χωρίς να ιδρώσει με 70-53, ακολούθησε μία ακόμα μεγάλη νίκη κόντρα στην πανίσχυρη Ισπανία με 66-57, κάνοντας τον τεχνικό του, Μίοντραγκ Μπάλετις να «τρίβει τα χέρια του» από ικανοποίηση. Φαβορί για μετάλλιο προβάλλουν τα κορίτσια του Μαυροβουνίου, η σέντερ Ίβα Περοβάνοβιτς κατέπληξε τα πλήθη στους δύο αγώνες που συμμετείχε με μ.ο. 17.5 πόντων, πολύ καλή και η σούτινγκ γκαρντ Ντε Φόργκε, η οποία βοήθησε αρκετά στο σκοράρισμα με 13.5 πόντους ανά αγώνα.


ΠΟΛΩΝΙΑΛΕΤΟΝΙΑ  (+1.5)

Κατώτερες των περιστάσεων παρουσιάστηκαν οι Πολωνέζες στην Α’ φάση των ομίλων, τις γλίτωσε η εύκολη νίκη κόντρα στις Γερμανίδες με 75-60 τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, αποτέλεσμα που εξασφάλισε τη συμμετοχή τους στους νέους ομίλους. Το γεγονός όμως πως θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση, μιας και ηττήθηκαν από Μαυροβούνιο και Ισπανία στον 3ο όμιλο, κάνει το έργο πρόκρισης στην τελική οκτάδα να μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο. Ο τεχνικός της οικοδέσποινας Ντάριους Μασιεγιέβσκι έχει τα θάρρη του στη σέντερ Εβελίνα Κομπρίν, η οποία τελείωσε τους αγώνες της Α’ φάσης με 14 πόντους και 8.7 ριμπάουντ μ.ο. ανά παιχνίδι. Μόνο νίκη θέλουν κόντρα στη Λετονία, αν το πιστέψουν μπορούν να την πετύχουν και να διεκδικήσουν με αξιώσεις την είσοδο
Keywords
Τυχαία Θέματα