ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας

Στα διάφορα blogs είδα το ανωτέρω τεράστιο άγαλμα του εφίππου αρχαίου ανδρός, να έχει τοποθετηθεί στην κεντρικότερη πλατεία των Σκοπίων. Πολλοί το ονομάζουν Μέγα Αλέξανδρο, πράγμα πού δεν θέλω να πιστέψω, ότι υπάρχουν στην σημερινή ημέρα Σλάβοι, τόσο αμόρφωτοι και αστοιχείωτοι, ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων, πολιτικοί, καλλιτέχνες, κτλ.

Κάποιοι παρήγγειλαν το άγαλμα σε κάποιους Ιταλούς καλλιτέχνες, πού φαίνεται και
αυτοί ήταν αστοιχείωτοι, σαν του εντολείς, διότι έπρεπε να γνωρίζουν την σημασία της.....
στάσεως του αλόγου και του εφίππου, ενός αγάλματος.

Θυμάμαι ότι σαν μαθητής του δημοτικού σχολείου, στο μάθημα της ΙΣΤΟΡΙΑΣ (τότε μαθαίναμε πραγματική αληθινή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ) η δασκάλα μας μάθαινε, ότι η στάση του αλόγου, φανέρωνε, το πώς πέθανε ο έφιππος του αγάλματος.

Εάν το άλογο στέκεται στο δύο πισινά του πόδια, τότε ο έφιππος σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της μάχης, εάν το άλογο στέκεται στα τρία ή στα τέσσαρα πόδια του, τότε πέθανε, με διαφορετικά αίτια και εκτός μάχης. Αυτή είναι η έννοια της στάσεως του αλόγου, ενός αγάλματος.

Τώρα εάν το άγαλμα της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων, το ονομάσουν, ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, κακό της κλούβιας τους κεφαλής, διότι κάνουν βούκινο την αμορφωσιά τους, από τους πολιτικούς τους, μέχρι και τον τελευταίο τους δάσκαλο και όλους τους καλλιτέχνες τους, διότι όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, δεν απεβίωσε σε καμία μάχη, αλλά δηλητηριασμένος από τον Αριστοτέλη, διότι δεν έπρεπε ο Ελληνισμός να μεταβιβασθεί περεταίρω στους βαρβάρους, διότι θα εστρέφετο εναντίων των Ελλήνων, όπως και εγένετο.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Αναζητήσεις
αγαλμα αλογο ποδια, ποδια αλογου αγαλμα
Τυχαία Θέματα