Colpo grosso με χρυσές λίρες!

06:12 12/9/2012 - Πηγή: 24wro

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση μιας...

απίθανης, σε εκτέλεση, απάτης με χρυσές λίρες, με φερόμενο ως δράστη έναν κάτοικο Σορωνής, που εργάζεται σε υπηρεσία του κρατικού αερολιμένα της Ρόδου.

Σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε μία γυναίκα, στις αρχές Απριλίου 2012 ο μηνυόμενος παρουσία κι άλλων συναδέλφων τους, ισχυριζόταν, ότι με τη βοήθεια ενός φίλου του ενεχυροδανειστή στη Ρόδο συμπληρώνει τα εισοδήματά του από την αγοραπωλησία χρυσών λιρών.

Συγκεκριμένα ισχυριζόταν ότι αγόραζε απ' αυτόν χρυσές λίρες Αγγλίας προς 280 ευρώ την καθεμία και
στη συνέχεια τις εξαργύρωνε στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με τιμή από 340 έως 375 ευρώ την καθεμία, ανάλογα με την τιμή του χρυσού η οποία, ως γνωστόν, μεταβάλλεται σε καθημερινή βάση στο χρηματιστήριο. Με αυτό τον τρόπο ισχυριζόταν ότι κέρδιζε τη διαφορά ανάμεσα στην τιμή αγοράς και στην τιμή πώλησης.

Γνωρίζοντας, όπως τονίζει η μηνύτρια, ότι βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, της πρότεινε να την «βοηθήσει» αγοράζοντας για λογαριασμό της από τον ενεχυροδανειστή του χρυσές λίρες. Η κοπέλα φέρεται να του εξήγησε ότι οι μόνες οικονομίες που είχε ήταν ένα ποσό γύρω στα 7.000 ευρώ το οποίο προόριζε για να αντιμετωπίσει τους δύσκολους χειμερινούς μήνες.

Προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις της έβγαλε από την τσέπη του μία δέσμη χαρτονομισμάτων, της την έδειξε ισχυριζόμενος ότι ήταν τα κέρδη που αποκόμισε από την τελευταία εξαργύρωση χρυσών λιρών που έκανε. Αποφάσισε, όπως υποστηρίζει να τον εμπιστευθεί και στις 4 Μαΐου 2012 συναντήθηκαν έξω από τραπεζικό υποκατάστημα, όπου του έδωσε 2.240 ευρώ για να αγοράσει από τον φίλο του ενεχυροδανειστή, για λογαριασμό της οκτώ χρυσές λίρες Αγγλίας.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ''Δημοκρατική'', την ίδια μέρα ο εγκαλούμενος της δήλωσε ότι αγόρασε τις 8 χρυσές λίρες και ότι τις τοποθέτησε για λόγους ασφαλείας στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του μέχρι να τις εξαργυρώσει στην τράπεζα και να της παραδώσει τα χρήματα από την εξαργύρωσή τους, μόλις η τιμή της χρυσής λίρας θα ήταν συμφέρουσα, όπως ισχυριζόταν.

Στις 8 Μαΐου 2012 της έστειλε μήνυμα στο κινητό ενημερώνοντάς την, ότι η τιμή τους θα φτάσει τα 352 ευρώ λέγοντάς της ότι θα αγοράσει κι άλλες. Την ίδια μέρα της έστειλε κι άλλα μηνύματα ενημερώνοντάς την ότι αγόρασε κι άλλες χρυσές λίρες και ότι σε εκείνη αντιστοιχούσαν 10.

Συγκινημένη για το «ενδιαφέρον» του τον ευχαρίστησε και χαρακτηριστικά του έλεγε ότι νιώθει άσχημα που την βοηθάει τόσο πολύ και την σκέφτεται! Την ίδια μέρα όπως τονίζει, από δήθεν ταπεινοφροσύνη και θέλοντας να δείξει τα δήθεν φιλικά αισθήματά του απέναντί της έστειλε το εξής μήνυμα: «Άμα ξαναπείς ότι νιώθεις άσχημα και τέτοια και σε ευχαριστώ κι αυτά δεν θα σου ξαναμιλήσω ειλικρινά».

Έτσι την έπεισε και πάλι και της πρότεινε να αγοράσει τις 10 από τις 25 λίρες, που δήθεν διέθετε ο ενεχυροδανειστής φίλος του. Στις 9 Μαΐου 2012 συναντήθηκαν για μια ακόμα φ
Keywords
Τυχαία Θέματα