Dr. Dre: Ο πλουσιότερος σταρ της hip-hop μουσικής

03:17 12/9/2012 - Πηγή: 24wro

Έξι χρόνια μετά τη συνεργασία του με τον Αμερικανό παραγωγό Jimmy Iovine και άλλους πολύτιμους συνεργάτες...

ο Dr. Dre βρίσκεται στην κορυφή της λίστας Cash Kings 2012 του περιοδικού Forbes, όχι λόγω της μουσικής του αλλά λόγω του επιχειρηματικού του δαιμονίου.

Ο Dr. Dre ανακηρύχθηκε Βασιλιάς του Χρήματος, καθώς κέρδισε την περασμένη χρονιά περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια, έσοδα που προέρχονται κυρίως από την εταιρεία
του για ακουστικά και ηχοσυστήματα.

Από το 2001 ο Dr. Dre είχε σκοπό να κυκλοφορήσει την τελευταία του δουλειά με τίτλο “Detox”, η οποία όμως έμεινε στο ράφι, για να επικεντρωθεί στην παραγωγή και προώθηση τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών της ραπ μουσικής. Ο δίσκος τελικά αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Diddy. Τα έσοδα του διάσημου ράπερ ανέρχονται σε 45 εκατομμύρια δολάρια, χρήματα που προέρχονται κυρίως από τη βότκα της εταιρείας Diageo, όπου έχει μερίδιο.

Ακολουθεί στο Νο. 3 ο Jay-Z, σύζυγος της ντίβας της μουσικής, Beyonce, με 38 εκατομμύρια δολάρια, έσοδα του προέρχονται κυρίως από μετοχές του σε επιχειρήσεις και όχι από τη μουσική του.

Ο Kanye West έρχεται τέταρτος στη λίστα του Forbes, με 35 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Lil Wayne με 27 εκατομμύρια δολάρια, έσοδα που προέκυψαν από τις πωλήσεις του τελευταίου άλμπουμ του “Tha Carter IV” και διαφημίσεις για κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες.

Την πρώτη δεκάδα της λίστας Cash Kings 2012 του περιοδικού Forbes συμπληρώνουν οι Drake (20,5 εκατ. δολάρια), Birdman (20 εκατ. δολάρια), Nicki Minaj (15,5εκατ. δολάρια), Eminem (15 εκατ. δολάρια) και Ludacris (12 εκατ. δολάρια).

Δείτε τη λίστα των 20 πλουσιότερων αστέρων της hip-hop μουσικής, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes εδώ.

nooz.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα