A.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Καμία εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ

21:33 15/6/2012 - Πηγή: 24wro
Λαϊκή αντεπίθεση ή εσωτερική υποτίμηση και χρεοκοπία...
αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα για το λαό, υποστήριξε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίον του Άρεως.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε όλα τα υπόλοιπα κόμματα ότι είναι δεσμευμένα απέναντι στην ΕΕ και σημείωσε ότι ο καπιταλισμός στην Ευρώπη είναι σε
παρακμή και πως ό,τι έδωσε θα το πάρει πίσω.
Συγκεκριμένα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι λέει μεγάλα λόγια για το μνημόνιο ενώ την ίδια ώρα αποδέχεται το χρέος αφού θα διαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση.
Ακόμη πρόσθεσε ότι εγγυάται μισθούς και συντάξεις πείνας, μνημονιακούς φόρους, ανεργία και βαρβαρότητα στις εργασιακές σχέσεις. «Έχουν πολλά να δούνε τα μάτια μας μετά τις εκλογές», τόνισε.
Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είχε «εξαιρετικά αλαζονικό ύφος» όταν έφθασε να παραλληλίσει το κίνημα της εθνικής αντίστασης, το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, με τον ενδεχόμενο σχηματισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Προειδοποίησε τους πολίτες να μην έχουν εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και αν η άνοδός του γέννησε νέες ελπίδες.
«Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών, δήλωσε ότι μπορεί και πρέπει να γίνει κυβέρνηση με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι με άλλη γλώσσα μιλάει στο λαό, με άλλη γλώσσα μιλά με τους πρεσβευτές των χωρών του G 20», υπογράμμισε.
Η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη να στηρίξει ένα «νέο ΠΑΣΟΚ», τον ΣΥΡΙΖΑ, και να εξαπατηθεί ο εργαζόμενος λαός για μια ακόμη φορά.
Όπως είπε, τόσο το ΠΑΣΟΚ παλιά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θέλουν αδύναμο το ΚΚΕ ενώ για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τους ξέρουμε και δεν θα αλλάξουν». Παράλληλα, χαρακτήρισε παραπλανητικό το διαχωρισμό «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών».
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το ΚΚΕ δεν φιλοδοξεί να είναι για πάντα αντιπολίτευση, ωστόσο σημείωσε ότι ο δρόμος της αντιπολίτευσης, όσο χρειαστεί, δεν είναι καθόλου εύκολος δρόμος, ούτε χωρίς ευθύνες.
Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, υποστηρίζει το ενιαίο και αδιαίρετο τρίπτυχο: αποδέσμευση της Ελλάδας από τη λυκοφωλιά της ΕΕ, μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους και λαϊκή εξουσία.
Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το κόμμα θα πρωτοστατήσει μέσα και έξω από τη Βουλή για όλα τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα, όπως η στήριξη του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, του τομέα της Υγείας - Πρόνοιας από τα κέντρα υγείας ως τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, του ΟΑΕΔ και της προστασίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Τέλος χαρακτήρισε το ΚΚΕ «αποκούμπι» του λαού ενώ δεσμεύτηκε για στήριξη της αγροτικής οικονομίας, της αλιείας και της κτηνοτροφίας αλλά και για πλήρη απασχόληση του συνόλου των εργαζομένων.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα