713 μαθητές της Πάτρας ενισχύονται με το κουλούρι της ημέρας

19:03 6/3/2012 - Πηγή: 24wro
Οι γονείς στερούνται τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσουν... τα απαραίτητα στο παιδί τους κι όμως και αυτό δεν είναι αρκετό! Πολλά παιδάκια μένουν νηστικά! Άλλα πάλι σώζονται από... πρωτοβουλίες, όπως του Δήμου Πατρέων.

Δωρεάν κουλούρι, μοιράζεται από σήμερα σε περισσότερους από 713 μαθητές που αφορά το 2% των παιδιών, δημοτικών και γυμνασιών του Δήμου Πατρέων.

Πρόκειται για μαθητές που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα χρήματα έχουν προβλεφθεί από τμήμα των αντιμισθιων του δημάρχου και συνεργατών
του που έχουν ξεκαθαρίσει πως το όποιο ποσό συγκεντρώνεται κάθε μήνα θα προορίζεται για την κοινωνική πολιτική.

Επίσης να τονίσουμε τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί έτσι ώστε να προστατευθούν οι μαθητές και οι γονείς. Εχει γίνει ειδική γραπτή ενημέρωση προς τους διευθυντές για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστούν το λεπτό ζήτημα των αιτήσεων για τη δωρεάν παροχή τόσο από γονείς όσο και από μαθητές.

Οι διευθυντές των σχολείων σύμφωνα με τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς για την πρόβλεψη που υπάρχει. Η οδός που ακολουθείται έχει σαν στόχο να προστατευθεί η προσωπικότητα του μαθητή. Οι γονείς εφόσον δεχθούν -όντας οικονομικά αδύναμοι- να παρέχεται δωρεάν το κουλούρι του γιου ή της κόρης τους στο σχολείο κάθε μέρα, ενημερώνουν τα παιδιά τους πως μπορούν να αγοράζουν από το κυλικείο και θα τακτοποιήσουν εκείνοι την οφειλή στο τέλος του μήνα.

Επι της ουσίας ο δήμος Πατρέων έχει αναλάβει αυτή, την μικρή ενίσχυση της οικογένειας ωστόσο ο μαθητής μπορεί να μην το γνωρίζει καν και απλά θεωρεί οτι ο γονέας του πληρώνει τον κυλικειάρχη. Ο οποίος έχει με τη σειρά του ενημερωθεί από τον διευθυντή με τη λίστα των παιδιών που όταν αγοράζουν θα γράφονται στο τεφτέρι και θα ενημερώνονται πως το όποιο χρέος τους θα το αναλάβει ο γονέας τους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Φίλιας απάντησε στο pelop.gr πως θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστεί η εν λόγω παροχή μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου στα γυμνάσια και τα δημοτικά της ευρύτερης περιοχής.
Keywords
Τυχαία Θέματα