7 πρέπει και μη για την καλοκαιρινή φροντίδα της επιδερμίδας σας

13:00 8/7/2013 - Πηγή: 24wro
Οι εποχές αλλάζουν και πέρα από την αλλαγή της γκαρνταρόμπας, των βερνικιών, των κραγιόν, των σκιών ματιών και γενικότερα του μακιγιάζ, αλλάζει και η φροντίδα της επιδερμίδας σας....

Δείτε μια λίστα με τα πρέπει και τα μη που οφείλετε να γνωρίζετε και να ακολουθείτε.

Αποφεύγετε τα ζεστά ντουζ

Τα ζεστά μπάνια μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα σας γενικότερα, και ειδικά αν κάθεστε πολλές ώρες στον ήλιο, τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότερα. Επομένως, την επόμενη φορά που θα κάνετε ντουζ, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του νερού 10 με 15 βαθμούς και μην κάνετε περισσότερα
από 2 μπάνια την ημέρα.

Μην ξεχνάτε την άμεση ενυδάτωση

Με το που βγείτε από το μπάνιο και ενώ είναι ακόμα υγρό το σώμα σας, ενυδατώστε το (πρώτα μπορείτε βέβαια να το σκουπίσετε ταμποναριστά για να απομακρύνετε την περιττή υγρασία). Το υγρό δέρμα είναι πιο δεκτικό στη λοσιόν, γι ‘αυτό θα την απορροφήσει πιο γρήγορα, δημιουργώντας παράλληλα ένα στρώμα που θωρακίζει την υγρασία και κρατά το δέρμα σας ενυδατωμένο για πολύ περισσότερο.

Διαβάστε την ετικέτα στο αντιηλιακό σας

Σιγουρευτείτε ότι έχετε ελέγξει τη συσκευασία του αντιηλιακού σας για περισσότερες πληροφορίες και όχι μόνο για τον δείκτη προστασίας. Χάρη στις νέες οδηγίες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, τα αδιάβροχα προϊόντα είναι πλέον υποχρεωμένα να αναφέρουν το πόσο συχνά θα πρέπει να ξαναβάζετε αντιηλιακό αν έχετε ιδρώσει ή κολυμπήσει σε διάστημα 1-2 ωρών. Και αν αυτό δεν είναι καθόλου ανθεκτικό στο νερό, η συσκευασία θα το αναφέρει σαφέστατα.

Μην ξεχνάτε την διπλή και τριπλή προστασία από τον ήλιο

Το να φοράτε αντιηλιακό σώματος δεν είναι αρκετό για να σας προστατεύσει από τις ισχυρές διεισδυτικές ακτίνες UVA και UVB του ήλιου. Αυξήστε λοιπόν την προστασία του δέρματος σας κάνοντας ένα βήμα παραπέρα: Κάντε μασάζ με μια κρέμα ματιών με SPF οφέλη γύρω από ολόκληρη την περιοχή των ματιών σας και βάλτε επιπλέον ένα προστατευτικό ενυδατικό lip balm στα χείλη σας. Επίσης, προστατεύστε τα μαλλιά σας από τον ήλιο με ένα UV-προστατευτικό styling balm. Ένα χαριτωμένο καπέλο για τον ήλιο θα βοηθούσε επίσης!

Ελαττώστε τη χρήση προϊόντων ομορφιάς

Κρύψτε αυτές τις πλούσιες, βαριές κρέμες και τα ενυδατικά προϊόντα μάζι με τα πουλόβερ και τα παλτά σας. Για ένα απαλό καλοκαιρινό δέρμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια, προτιμήστε ένα ελαφρύ τζελ και ένα θρεπτικό ορό για το πρόσωπό σας, καθώς και αρωματικά έλαια για το σώμα σας. Μην ανησυχείτε, θα έχετε άφθονη ενυδάτωση.

Μην ξεχνάτε τα προϊόντα μαυρίσματος

Γνωρίζετε ήδη πως το μαύρισμα στο solarium καταστρέφει την επιδερμίδα σας, έτσι κάθεστε και κάνετε ηλιοθεραπεία με τις ώρες. Αντί λοιπόν να προσπαθείτε από νωρίς να πάρετε το χρώμα που επιθυμείτε για το καλοκαίρι σας, αυξήστε σιγά σιγά το μαύρισμα σας με την βοήθεια ενός προϊόντος tanning. Με αυτό τον τρόπο θα μαυρίσετε γρηγορότερα, χωρίς να χρειαστεί να λιώσετε κάτω από τον καυτό ήλιο, με φόβο για την υγεία σας.

Έχετε σε ετοιμότητα μια after sun θεραπεία

Είναι πολύ εύκολο να καείτε από τον ήλιο, όταν απολαμβάνετε τα παιχνίδια της παραλίας, γι’ αυτό σιγουρευτείτε πως έχετε εύκαιρα κάποια προϊόντα όπως σπρέι με μεταλλικό νερό, λοσιόν από αλόη και σπρέι για την ανακούφιση από το κάψιμο. Με αυτό τον τρόπο θα είστε πάντα σε ετοιμότητα για ένα ανεπιθύμητο κάψιμο από τον ήλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα