27 εκατομμύρια ευρώ ζητά η ΕΥΔΑΠ από το Δήμο Δελφών!

18:01 12/12/2011 - Πηγή: 24wro
Στις 29.11.2011 η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. κοινοποίησε στο Δήμο Δελφών κατασχετήρια έγγραφα...
εις χείρας τρίτων (των τραπεζών), με τα οποία άγει σε αναγκαστική εκτέλεση, κατά τις διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, ληξιπρόθεσμες οφειλές (σύμφωνα με αυτή) του πρώην Συνδέσμου Διυλιστηρίου των Δήμων Άμφισσας, Ιτέας και Γαλαξιδίου και του πρώην Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Δελφών και Δεσφίνας, που πλέον έχουν καταργηθεί και ενσωματωθεί στο Δήμο.
Η συνολική απαίτησή της ανέρχεται στο «αστρονομικό»
ποσό των 27.209.394,52 ευρώ και αφορά το χρονικό διάστημα από το έτος 1985 μέχρι και το 2011. Από τα ποσά αυτά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν περίπου τα 12 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα 15 εκ. ευρώ είναι προσαυξήσεις!
Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. οφείλει το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου, των κερδών της και των γενικότερων δυνατοτήτων της στον υδάτινο πλούτο που προσφέρουν σε αυτή τα βουνά της Φωκίδας (του Δήμου Δελφών και του Δήμου Δωρίδας), χωρίς να έχει υποχρεωθεί σε καμία ανταπόδοση, όπως όφειλε και όπως είχαν υπάρξει ρητές πολιτικές δεσμεύσεις από «υπεύθυνους» κυβερνητικούς παράγοντες.
Αντί λοιπόν να λάβουν σάρκα και οστά οι πολιτικές αυτές δεσμεύσεις, εμφανίζεται η ΕΥΔΑΠ να χρεώνει το αδιύλιστο νερό, το νερό δηλαδή που πηγάζει από τα βουνά του νομού, συλλέγεται στον Μόρνο και δια φυσικής ροής (χωρίς καμία συμβολή της ΕΥΔΑΠ) καταλήγει στο διυλιστήριο του Δήμου Φωκίδας.
Τα αρμόδια όργανα του Δήμου προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αντικρούσουν τις αξιώσεις της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.. Και ο αγώνας μόλις άρχισε…
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα