1,1 δις ευρώ αποζημίωση!

13:58 23/12/2011 - Πηγή: 24wro

Με την τρισδιάστατη υπερπαραγωγή Avatar έγινε κατά 2,13 δισεκατομμύρια ευρώ...
πλουσιότερος και επιβεβαίωσε τον τίτλο του πιο επιτυχημένου σκηνοθέτη των τελευταίων δεκαετιών. Τώρα όμως ο Τζέιμς Κάμερον κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει μέρος των κερδών του, αλλά και να δεχτεί σημαντικό πλήγμα στο image και την αξιοπιστία του, καθώς ένας άγνωστος συγγραφέας έργων επιστημονικής φαντασίας τον κατηγορεί ότι του έκλεψε την ιδέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας
TMZ.com, ο Μπράιαν Μουρ κατέθεσε αγωγή-μαμούθ εναντίον του διάσημου σκηνοθέτη, ισχυριζόμενος ότι ο Κάμερον βάσισε το σενάριο του «Avatar» στις δικές του ταινίες «Aquatica» και «The Descendants: The Pollination».

Στο κείμενο της αγωγής του ο Μουρ αναφέρει λεπτομερώς τις σχετικές ομοιότητες ανάμεσα στα δικά του έργα και την υπερπαραγωγή του Κάμερον, μεταξύ των οποίων η χρήση φωσφορίζουσας χλωρίδας, η χρήση ομίχλης στα πλάνα, οι ατμόσφαιρες άνευ οξυγόνου, οι ιδέες της μετενσάρκωσης, το μπλε-πράσινο χρώμα δέρματος και διάφορα άλλα.

Επιπλέον ο άσημος συγγραφέας κινείται νομικά και εναντίον της 20th Century Fox αλλά και της εταιρείας παραγωγής του Κάμερον διεκδικώντας περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη και 765 εκατομμύρια ευρώ για ηθική βλάβη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μουρ δεν είναι ο πρώτος που καταθέτει αγωγή εναντίον του Κάμερον. Στις αρχές Δεκεμβρίου ο Ερικ Ράιντερ είχε κατηγορήσει για παρόμοιους λόγους τον σκηνοθέτη διεκδικώντας μερίδιο από τα κέρδη της ταινίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα