Τι θα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου αυτό το καλοκαίρι

12:38 3/8/2013 - Πηγή: Ntynomai

Αυτές οι βαλίτσες... Για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να προσδιορίσω, εμείς οι άντρες ποτέ δεν τα πηγαίναμε με το γέμισμά τους.

Μπορεί επειδή, σε σύγκριση με μια γυναίκα, δεν χρειάζομαι και πολλά πράγματα για να τη βγάλω καθαρή: Μου φτάνει ένα μαγιό, πόσιμο νερό και λίγη τροφή, ενώ εκείνης δεν της φτάνουν ούτε 5 ζευγάρια παπούτσια, 7 φορέματα, κάτι παράξενα κατασκευάσματα που αποκαλεί "καφτάνια" και μπογιές για το πρόσωπό της.

Μόνο που τα σκέφτηκα κουράστηκα!

Και συνεχίζω να γουστάρω την λιτή, αντρίκια φάση μιας χαλαρής βαλίτσας. Δεν θα διαφωνήσω, πάντως, ότι στην τακτοποίησή

των ρούχων τουλάχιστον οι γυναίκες είναι χρόνια μπροστά: Μέσα σε μια βαλίτσα γεμισμένη από γυναικείο χέρι θα βρεις καθαρά παραλληλόγραμμα και ατσαλάκωτες επιφάνειες, ενώ στη δική μου, ακόμη και να το προσπαθήσω, θα είναι κάτι σαν το ξώγαμο παιδί της Χιροσίμα με το τσουνάμι του 2004.

Μέσα μας, όμως, ίσως και να ζηλεύουμε μερικές φορές τις πολλές επιλογές που έχει η κοπέλα μας στις διακοπές, ενώ εμείς καταλήγουμε να κυκλοφορούμε με την ίδια βερμούδα όλη μέρα.

Ευτυχώς, το θέμα δεν είναι να κουβαλήσουμε όλη μας την γκαρνταρόμπα, αλλά να κάνουμε σωστές επιλογές για το τι θα πάρουμε, που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Φτιάχνοντας την τέλεια αντρική, καλοκαιρινή βαλίτσα.

Νομίζω πως μπορούμε να φτιάξουμε μια καλή φόρμουλα για να έχουμε πολλές επιλογές στο ντύσιμο χωρίς να ζοριστούμε στο κουβάλημα περισσότερο από πέρσι. Ξεκινάμε διαλέγοντας μια πρακτική βαλίτσα ή έναν σάκο:

Herschel Sutton Mid Barrel Bag (72,90 €) [Περισσότερα]EASTPAK Τσάντα ταξιδίου (25,00 €) [Περισσότερα]

Καλό είναι να πάρουμε μαζί μας και μια μικρότερη τσάντα πλάτης, για να κουβαλάμε τα κλαμπατσίμπαλα όπως το iPad, την φωτογραφική και τους φορτιστές:

Herschel Settlement Backpack Exclusive To ASOS (72,90 €) [Περισσότερα]Mi-Pac Classic Backpack (26,51 €) [Περισσότερα]ASOS Backpack In Camo (33,14 €) [Περισσότερα]

Ας κοιτάξουμε, τώρα, τα ρούχα που θα μπουν μέσα σε αυτές τις τσάντες.

Τα βασικά κομμάτια του καλοκαιρινού ντυσίματος της μέρας είναι τα T-Shirt, τα κοντά παντελόνια και τα καλοκαιρινά παπούτσια.

Από κοντά παντελόνια, τρία chino shorts (μπεζ, γκρι και καφέ) μας αρκούν. Προσέχουμε να τελειώνουν πάνω από το γόνατο, ή τα γυρίζουμε δυο φορές όπως στις φωτογραφίες των μοντέλων:

Primark Chino Shorts (13,26 €) [Περισσότερα]ASOS Chino Shorts In Longer Length (30,49 €) [Περισσότερα]ASOS Chino Shorts With Belt (33,14 €) [Περισσότερα]

Τα T-Shirt είναι ακόμη πιο εύκολη υπόθεση (και πάμφθηνη). Διαλέγουμε μερικά απλά, με κανονική λαιμόκοψη σε μερικές βασικές αποχρώσεις

ASOS T-Shirt With Pocket And Loose Knit Sheer Jersey (18,56 €) [Περισσότερα]ASOS T-Shirt With Raglan Sleeves (10,60 €) [Περισσότερα]ASOS T-Shirt With Grandad Crew Neck (10,60 €) [Περισσότερα]

Τα αμάνικα, φυσικά, μόνο για την παραλία:

Solid Stripe Vest (19,88 €) [Περισσότερα]Selected Vest With Stripe (13,26 €) [Περισσότερα]

Και καμία polo:

Fred Perry Slim Fit Twin Tipped Polo Top (72,90 €) [Περισσότερα]ASOS Polo In Pique Jersey (18,56 €) [Περισσότερα]

Από παπούτσια, επειδή είναι εύκολο να βαρύνουν τις αποσκευές μας, θα μείνουμε σε πολύ βασικές επιλογές. Η δική μου είναι να κουβαλάω δυο ζευγάρια στις αποσκευές, πέραν από αυτά που θα φοράω ήδη.

Nike Roshe Run Trainers (92,79 €) [Περισσότερα]Vans Authentic Plimsolls (59,65 €) [Περισσότερα]ASOS Driving Shoes in Suede (46,39 €) [Περισσότερα]ASOS Canvas Espadrilles (13,26 €) [Περισσότερα]Riverias Grand Slip-Ons (66,28 €) [Περισσότερα]

Με 4 βασικά T-Shirt, μία polo, 3 διαφορετικά Chino Shorts και με (συνολικά) 3 ζευγάρια παπούτσια έχεις όλα όσα σου χρειάζονται για πάνω από μια εβδομάδα ζεστών, καλοκαιρινών ημερών. Μάλιστα, νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις και όλο σου το καλοκαίρι με αυτά, εναλλάσσοντας τους συνδυασμούς τους.

Χώρος συνεχίζει να υπάρχει στη βαλίτσα, όπως και θα υπάρξουν και πιο επίσημες, βραδινές έξοδοι. "Επίσημο" δεν σημαίνει ότι θα πας σε γάμο, αλλά ότι μια πιο δροσερή νύχτα στο νησί μπορείς να αφήσεις στην άκρη το κοντό παντελόνι και το T-Shirt και να βγάλεις από τη βαλίτσα σου ένα καλοκαιρινό πουκάμισο κι ένα λεπτό chino:

ASOS Smart Shirt (19,88 €) [Περισσότερα]ASOS Smart Shirt (23,86 €) [Περισσότερα]Uniforms for the Dedicated Shirt with Taped Placket (119,30 €) [Περισσότερα]

Από παντελόνια, καλύτερα να ξεχάσεις τα τζιν, αφού, πέραν από βαρετά, είναι και πολύ ζεστά. Διάλεξε ένα chino σε έντονο χρώμα για όταν θα θέλεις να κρύψεις τις γάμπες σου.

New Look Slim Chinos (19,87 €) [Περισσότερα]Selected Three Paris Chino (53,02 €) [Περισσότερα]United Colors Of Benetton Lightweight Chinos (39,77 €) [Περισσότερα]River Island Check Chinos (46,39 €) [Περισσότερα]

Αλλά μέσα σε όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχάσεις το απόλυτα υποτιμημένο κομμάτι της καλοκαιρινής βραδιάς: Την ζακέτα με κουκούλα. Γιατί τα βράδια στην παραλία μπορεί να κάνει αρκετή ψύχρα και δεν υπάρχει τίποτε πιο άνετο και στυλάτο για να σε κρατήσει ζεστό από ένα hoodie.

ASOS Zip-Through Hoodie (25,18 €) [Περισσότερα]

Αυτά είναι, λοιπόν, τα υλικά μιας (υπερ)πλήρους αντρικής βαλίτσας για το καλοκαίρι.

Το θέμα των μαγιό το έχουμε συζητήσει στο προηγούμενο post κι αν κάνεις τη σωστή επιλογή, θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κι εκείνο σαν ένα χαλαρό παντελόνι.

Οπότε, μια ανακεφαλαίωση για το τι θα πρέπει να έχει η βαλίτσα σου πριν φύγεις για διακοπές:

5 T-Shirt σε διαφορετικά χρώματα, που όμως να είναι στο νούμερό σου.3 διαφορετικά chino-shorts, που θα μπορείς να συνδυάσεις με τα T-Shirt και τα πουκάμισα. Κατά προτίμηση ένα μπεζ, ένα γκρι κι ένα μπλε.3 ζευγάρια παπούτσια (μαζί με αυτό που θα φοράς). Το ένα μπορεί να είναι εσπαντρίγια, το άλλο plimsol ή boat shoe και αυτό που θα φοράς αθλητικό, σαν το Nike Free.1 ελαφρύ Blazer σε έντονο, καλοκαιρινό χρώμα. ● 2 καλοκαιρινά πουκάμισα, με το ένα να είναι μπλε.1 παντελόνι chino.1 γκρι ζακέτα με κουκούλα, για τις κρύες νύχτες που θα παίζεις κιθάρα στην παραλία.1 μαγιό (κι αν χωράει, ένα εφεδρικό).

Κατά τα άλλα, μην ξεχάσεις:

Τα γυαλιά ηλίου σου.Αντηλιακό, πετσέτα, παντόφλες.

Και πάνω απ’ όλα, μην ξεχάσεις την τέλεια διάθεσή σου: Ίσως, τελικά, να είναι το μόνο πράγμα που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα