Καλά κορίτσια

Αν και τα κακά πάνε παντού, όπως λένε κάποιοι, στην παραλία πρέπει να είμαστε καλά κορίτσια. Καλά κορίτσια απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους. Έτσι, όσο και αν αποτελεί διακαή πόθο να μαυρίσουμε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ήλιος πια με τις κλιματικές αλλαγές δεν είναι καθόλου αθώος. Επίσης, μπορούμε να μαυρίσουμε κάνοντας σπορ στην παραλία και με αντηλιακό που θα το ανανεώνουμε συχνά, χωρίς όμως να ενοχλούμε τους άλλους.

Οι ρακέτες λόγου χάρη για κάποιον που έχει ανάγκη να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί αποτελούν βάσανο, όπως για αυτόν που δεν καπνίζει

το τσιγάρο. Μπορούμε να παίξουμε ρακέτες πίσω από τους λουόμενους. Μπορούμε να περπατήσουμε στην παραλία για την τόνωση των ποδιών ή να παίξουμε beach volley στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Τα καλά κορίτσια παίρνουν και ένα βιβλίο μαζί τους. Δεν προλαβαίνουμε όλη τη χρονιά με τις υποχρεώσεις να διαβάσουμε, ναι τώρα είναι η ευκαιρία. Επίσης φοράμε καπέλο και γυαλιά. Κανένα κορίτσι δε θέλει ρυτίδες γύρω από τα μάτια του. Αντιλαμβανόμαστε πως είμαστε σε δημόσιο χώρο άρα δε φωνάζουμε με το κινητό μας και σεβόμαστε το διπλανό μας.

Επιλέγουμε επίσης την παραλία που μας ταιριάζει ανάλογα με την ηλικία, τα χόμπι ώστε ούτε οι άλλοι να μας επιβαρύνουν ούτε εμείς τους άλλους. Ναι, υπάρχει savoir vivre στην παραλία, όταν κατανοήσουμε πως η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που ξεκινά του άλλου.

Και αν θεωρείτε πως είμαστε λιγάκι αυστηροί, σκεφτείτε όλα εκείνα που δε θα θέλατε να σας κάνουν και υποσχεθείτε στον εαυτό σας πως ναι φέτος θα είμαστε καλά κορίτσια στην παραλία.

Και το πιο σημαντικό… όχι χαρτιά, όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές. Πριν ξεκινήσουμε για το μπάνιο μας εφοδιαζόμαστε και με δυο πλαστικές ανακυκλώσιμες σακούλες για τα σκουπίδια μας.

Καλές διακοπές!

Keywords
Τυχαία Θέματα