Σταχτοπούτα χωρίς γοβάκι!

Στην αρχή της κρίσης όλοι λέγαμε πως το είχαμε παρακάνει με τον υπερκαταναλωτισμό. Αρχίσαμε να νιώθουμε μία αποστροφή προς τα πολλά υλικά αγαθά, ενώ κάποιοι διατείνονταν πως μπορούμε να περνάμε καλά και με τα λίγα. Νέες τάσεις ξεπήδησαν, κάποιες από αυτές, άκρως δημιουργικές, όπως το να πλέκουμε ή να ράβουμε μόνοι μας τα ρούχα μας, ενώ η μεταποίηση παλιών ρούχων έφτασε στο ζενίθ. Γυρίσαμε και στραφήκαμε πάλι προς καθετί παραδοσιακό, ενώ με μανία λοιδορούσαμε το star system εκείνης της

εποχής.

Ίσως μέσα μας πιστεύαμε πως η κρίση θα διαρκέσει για λίγο. Πως θα περάσει. Θυμάμαι στην αρχή της πως οι περισσότεροι σύμφωνα με "έγκυρες" πληροφορίες, έλεγαν πως θα κρατήσει το πολύ δυο με τρία χρόνια.

Και τώρα περπατάς στην Ερμού ή στο Κολωνάκι, ή ακόμα και στους δρόμους της γειτονιάς σου και ναι, η αλήθεια είναι πως θα ήθελες να αγοράσεις κάτι που είδες. Αλλά είτε δε μπορείς είτε φοβάσαι. Πως βλέπεις την κυρία με τις πέντε τσάντες με ρούχα και την κατηγορείς για την απληστία της, κατά βάθος την ζηλεύεις όμως.

Η κρίση, μη κοροϊδευόμαστε, δεν μας έκανε καλύτερους. Δεν μας έκανε καλύτερους γιατί δεν είχαμε την παιδεία να την αντιμετωπίσουμε. Από την απόλυτη απληστία μας έφτασε στην απόλυτη μιζέρια και την οικονομική και τη συναισθηματική. Ο,τιδήποτε όμορφο, αν κοστίζει κάτι παραπάνω είμαστε έτοιμοι να το πετροβολήσουμε, παρόλο που χάρη στην ποιότητά του να αξίζει τα λεφτά του. Κυρίως όμως δε μας έμαθε να αγοράζουμε σωστά.

Έβγαλε όλα τα κόμπλεξ μίας σταχτοπούτας χωρίς γοβάκι. Η ισορροπία δεν είναι εύκολη. Εκεί που παλαιότερα, ό,τι σχεδόν ήθελε κάποιος με βάση τα δικά του μέτρα και σταθμά το είχε τώρα πια δε μπορεί. Το ζήτημα είναι να κοιτάξει τι πραγματικά χρειάζεται. Ο ίδιος. Όχι τι κάνουν οι άλλοι. Απορώ με τις γυναίκες που κοιτάνε με πάθος μόνο τι φορούν λόγου χάρη οι επώνυμες. Έξω στο δρόμο αλλά ακόμα και στα περιοδικά υπάρχουν τα λεγόμενα it girls, κοπέλες της διπλανής πόρτας, όπως bloggers, με στυλ πιο προσιτό και γοητεία αυθεντική. Υπάρχει η γυναίκα στο λεωφορείο που σου δίνει την έμπνευση με το στυλ της να τολμήσεις και εσύ κάτι διαφορετικό! Αναζητώντας λοιπόν την ευτυχία στη μοναδικότητα του ενός που θα επιλέξουμε… Επομένως η επιλογή θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτική…..

Keywords
Τυχαία Θέματα