Ρούχα & Πόλεις: Kashmir

Μαγευτικά πολύχρωμες, τρυφερά απαλές, απλά υπέροχες, οι αυθεντικές πασμίνες του Kashmir μας ταξιδεύουν στην Ινδία της ομορφιάς και της μόδας!

Κεντημένες στο χέρι, βαμμένες στα τοπικά οικογενειακά εργαστηρια για να πλυθούν έπειτα στο ποτάμι του Kashmir, οι πασμίνες δημιουργημένες με μεράκι και αγάπη από τους ντόπιους, είναι γέννημα αυτού του τόπου. Αλλά είναι τόσο όμορφες, που έσπασαν τα σύνορα της μικρής τους πόλης και κέρδισαν την αγάπη όλων μας.

Πώς δημιουργούνται όμως;

To υλικό ύφανσής τους είναι το κασμίρ, που πήρε το όνομά του από την

περιοχή που τις γέννησε: το Kashmir της βορειοδυτικής Ινδίας. Το κασμίρ προέρχεται από τις κατσίκες των Ιμαλαΐων – ένα υλικό τόσο εξωτικό τελικά, αλλά και τόσο rustic μαζί, όσο και οι ίδιες οι πασμίνες.

Οι ντόπιοι ξεκίνησαν να τις δημιουργούν πριν χιλιάδες χρόνια, όταν χρειάστηκαν ένα ζεστό ύφασμα για να τους κρατάει ζεστούς τον χειμώνα, και παράλληλα μια κουβέρτα που μεταφέρεται εύκολα στα ταξίδια τους.

Πηγή Φωτογραφιών: http://moustafellou.com

Σήμερα, και μετά από τόσα χρόνια δημιουργίας, η πρακτικότητα συνδυάστηκε με την ομορφιά. Έτσι, οι πασμίνες γέμισαν χρώματα και ντεσάν για κάθε γούστο, ενώ είναι ακόμα αγαπημένο κομμάτι για τις ταξιδιώτισσες, μιας και σκεπάζει υπέροχα το σώμα στο αεροπλάνο και είναι τέλειο αξεσουάρ για κάθε ταξιδιωτικό στυλ!

Πλέον οι πασμίνες μπορούν να είναι λινές, μεταξένιες ή από βαμβάκι, μπορείς όμως να επιλέξεις πάντα ένα ζεστό κασμιρένιο κασκόλ:

Κέρκυρα (65,00 €) [Περισσότερα]Aerial (40,00 €) [Περισσότερα]LOCAL APPAREL (102,00 €) [Περισσότερα]JAIPUR MAN CODE (54,00 €) [Περισσότερα]Johnstons Cashmere Cable Scarf (110,81 €) [Περισσότερα]Johnstons Cashmere Scarf (61,48 €) [Περισσότερα]
Keywords
Τυχαία Θέματα