22η Athens Xclusive Designers Week: Τι προτείνουν οι σχεδιαστές;

Η μεγαλύτερη γιορτή της μόδας στην Ελλάδα επέστρεψε για ακόμα μια φορά στην Αθήνα. Ο λόγος για την 22η Athens Xclusive Designers Week που πραγματοποιήθηκε 19-22 Οκτωβρίου στο Μέγαρο του Ζαππείου. Μεγάλοι Έλληνες σχεδιαστές παρουσίασαν τις δημιουργίες τους για την Άνοιξη/Καλοκαίρι ‘18 και όλος ο λαμπερός κόσμος της μόδας και του θεάματος

παρευρέθηκε για να τις θαυμάσει.

Φυσικά, το Ntynomai.gr δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το μεγάλο πάρτι της μόδας. Ήμασταν εκεί και καταγράψαμε όλες τις τάσεις και τα “must-have” κομμάτια για την επερχόμενη σεζόν. Αξίζει να τονίσουμε ότι στην 22η AXDW ήταν επίτιμη προσκεκλημένη η κυρία Anna Molinary, ιδρύτρια και Creative Director του διεθνούς οίκου μόδας Blumarine, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά παγκόσμια την νέα συλλογή Blugirl SS 18 με ένα εντυπωσιακό catwalk.

Ας δούμε, όμως, τώρα τι πρότειναν οι Έλληνες σχεδιαστές για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018!

⦁ Ιδιαίτερα υφάσματα όπως το δέρμα, το βελούδο και η δαντέλα κυριάρχησαν στα περισσότερα shows.

⦁ Είδαμε πολλά prints (ακόμα και από οίκους που δεν μας είχαν συνηθίσει σ’ αυτά –βλ. Parthenis) και κυρίως λουλούδια, σε φανταχτερά χρώματα.

⦁ Έντονα χρώματα όπως το ροζ, το πράσινο, το κίτρινο και το μπλε έκαναν την εμφάνισή τους σε πολλά catwalks, αλλά δεν έλειψαν και οι πιο ουδέτερες αποχρώσεις όπως αυτές του μπεζ-χρυσαφί και του baby pink.

⦁ Το sporty chic style παρουσιάστηκε ως trend για την SS 18 από αρκετούς οίκους (βλ. Zini Boutique).

⦁ Διαφάνειες και υφάσματα που αντανακλούν στο φως είναι must για την Άνοιξη ’18.

⦁ Οι αέρινες γραμμές στα ρούχα και τα καφτάνια θα φορεθούν πολύ.

⦁ Τα minimal κοσμήματα του οίκου Folli Follie κινήθηκαν σε γεωμετρικές γραμμές με πρωταγωνιστές τα κυκλικά σχέδια και σε μεταλλικές χρυσές, ασημένιες και ροζ αποχρώσεις.

⦁ Η συλλογή Blugirl SS 18 ήταν απίστευτα θηλυκή και girly, με έντονα χρώματα, floral prints και αέρινες γραμμές. Τα μοντέλα διατήρησαν «ήσυχους» τόνους στο κεφάλι με πολύ φυσικό μακιγιάζ που τόνιζε κυρίως τα χείλη τους και ίσια μαλλιά και επιβλητικά σκουλαρίκια.

Κλείνοντας αυτό το άρθρο οφείλω να αναφέρω ότι φέτος ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακές όλες δημιουργίες των σχεδιαστών που έλαβαν μέρος στην 22η AXDW και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τα θεαματικά catwalks που παρακολουθήσαμε. Από την πλευρά μας θα τους στηρίξουμε και ευχόμαστε πάντα να απολαμβάνουμε όσο και φέτος την εβδομάδα μόδας της Αθήνας!

BlugirlBlugirlBlugirlAKTOIRENE ANGELOPOULOSVASSILIS ZOULIASVASSILIS ZOULIASPARTHENISPANOS APERGISPANOS APERGISKATHY HEYNDELSKATHY HEYNDELSOLGA KARAVERVERIOLGA KARAVERVERITASSOS MITROPOULOSFOLLI FOLLIE
Keywords
Τυχαία Θέματα