Βιλάντερ: “Μέγας κίνδυνος για τον Ράφα ο Κύργιος”

12:52 4/7/2019 - Πηγή: Tennis24
Μεγάλη απειλή για τον Ράφαελ Ναδάλ, χαρακτήρισε τον Νικ Κύργιο ο Ματς Βιλάντερ

Το μεγάλο ντέρμπι Ναδάλ-Κύργιος, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Πέμπτης και όλος ο τενιστικός κόσμος περιμένει με ανυπομονησία τη δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών στο Wimbledon.

Την πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Λονδίνο, ο Νικ Κύργιος είχε κερδίσει τον Ισπανό υπερπρωταθλητή και μάλιστα στην πρώτη τους συνάντηση στο tour (2014).

Έκτοτε, το συγκεκριμένο

rivalry έχει εξελιχθεί σε μια άτυπη κόντρα όπου ο Κύργιος επιμένει να ρίχνει λάδι στη φωτιά και ο Ναδάλ προσπαθεί να αποφύγει τις αντιδικίες και τις δηλώσεις.

Με το σκορ 3-3 στo head to head και τις μνήμες νωπές από την τελευταία τους αναμέτρηση, πριν μερικούς μήνες στο Ακαπούλκο, Ναδάλ και Κύργιος θα ξαναβρεθούν στο Wimbledon μετά από 5 χρόνια με στόχο την είσοδο στους “32” του Wimbledon.

Σύμφωνα με τον Ματς Βιλάντερ, ειδικό συνεργάτη του Eurosport και τρεις φορές quarterfinalist στο Λονδίνο, ο Ναδάλ δεν θα μπορούσε να έχει δυσκολότερο αντίπαλο στο 2ο γύρο.

“Είναι η πιο επικίνδυνη κατάσταση που θα μπορούσε να βιώσει. Με τον Κύργιο, στο 2ο γύρο του Wimbledon, με το γρασίδι ακόμα να γλιστράει και στο κεντρικό Court, όπου είχε χάσει πριν πέντε χρόνια. Ο Ναδάλ ξέρει το ταλέντο που έχει ο Κύργιος, ειδικά στο γρήγορο χορτάρι. Τα επίπεδα ανησυχίας του Ναδάλ θα είναι πολύ υψηλά” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ματς Βιλάντερ.

Ένα ακόμη θέμα που ίσως αντιμετωπίσει ο Ναδάλ, είναι τα διαστήματα αδιαφορίας που παρουσιάζει ο Κύργιος στα παιχνίδια του και σύμφωνα με τον Βιλάντερ μπορεί να τον επηρεάσουν αρνητικά.

“Για τον Ναδάλ δεν θα είναι πρόβλημα ο προκλητικός τρόπος που θα προσπαθήσει να κτίσει τους πόντους ο Κύργιος αλλά θα είναι πρόβλημα αν δει ότι ο Κύργιος δεν προσπαθεί. Ο Ναδάλ πάντα δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Όμως, ο Κύργιος για 10 λεπτά μπορεί να κοιτάει πως θα φύγει από το γήπεδο, παρά να είναι εκεί μέσα. Για τον Ναδάλ αυτό είναι το χειρότερο γιατί παίζει πολύ σοβαρά. Είναι προκλητικό”

WIMBLEDON CHAMPIONSHIPS MEN’S DRAW | OOP (-2h)

The post Βιλάντερ: “Μέγας κίνδυνος για τον Ράφα ο Κύργιος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα