“Βασιλιάς” στη Μαδρίτη ο Τζόκοβιτς, συγχαρητήρια Στέφανε! – VIDEO

Ένας “επαγγελματικός” Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε ενός εξαντλημένου Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό της Μαδρίτης αλλά η ώρα του πρώτου Masters τίτλου για τον Έλληνα πρωταθλητή απλά αναβάλλεται…

Μία απίστευτη πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά μέχρι τον τελικό του Madrid Masters ανακόπηκε από τον θρύλο του παγκόσμιου τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 20χρονος πρωταθλητής μας απέκλεισε τον υπερασπιστή του τίτλου, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, κέρδισε για πρώτη φορά τον καλύτερο χωμάτινο τενίστα όλων των εποχών, Ραφαέλ Ναδάλ αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε τρίτο έπος κόντρα στον

Νόβακ Τζόκοβιτς.

Εμφανώς εξαντλημένος από την υπερπροσπάθεια των δύο τελευταίων αγώνων του κόντρα σε έναν πολύ πιο φρέσκο Τζόκοβιτς ο οποίος έκανε μια “επαγγελματική” εμφάνιση στον τελικό της Μαδρίτης έφεραν το 6-3, 6-4 υπέρ του Σέρβου θρύλου που είναι ο πανάξιος πρωταθλητής της φετινής διοργάνωσης!

Ένας πολύ σημαντικός τίτλος που τόσο πολύ είχε ανάγκη ο Νο1 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης καθώς μετά τον θρίαμβο του στο Αυστραλιανό Όπεν έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό μέχρι και αυτήν την εβδομάδα στη Μαδρίτη.

Κατέκτησε τον 33ο Masters τίτλο του ισοφαρίζοντας στη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις τον τεράστιο αντίζηλό του, Ράφα Ναδάλ, και θα επιχειρήσει να τον προσπεράσει την επόμενη εβδομάδα, στο Masters της Ρώμης, ένα τουρνουά που στο παρελθόν έχει καταφέρει να κυριαρχήσει πολλές φορές.

Μετά το 2011 και το 2016, ήρθε έτσι ο τρίτος τίτλος του Νόλε στη Μαδρίτη μπροστά σε ένα κοινό με το οποίο στο παρελθόν δεν είχε και την καλύτερη σχέση, ελέω Ράφα Ναδάλ, αλλά πλέον έχει κερδίσει τον σεβασμό του!

Ήταν τελικά φύσει αδύνατον να παρουσιαστεί ο Στέφανος όσο φρέσκος θα ήθελε στον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης.

Η τρομερή του πορεία μέχρι τον τελικό με τις νίκες κόντρα σε Ζβέρεφ και Ναδάλ αλλά και η ταυτόχρονη πορεία του στα διπλά άφησαν τον 20χρονο τενίστα χωρίς τις απαιτούμενες δυνάμεις για έναν πολύ απαιτητικό τελικό κόντρα σε έναν “ρομποτικό” Νόβακ Τζόκοβιτς που κυριολεκτικά δεν του “χάρισε” σχεδόν τίποτα…

Ο Νόλε είχε σε τρομερή μέρα το σερβίς ενώ γενικά στα service games του ήταν απόλυτα κυριαρχικός με συνέπεια ο Στεφ να μην μπορέσει ούτε μία φορά να φτάσει σε συνθήκη break point.

Αντίθετα, ο Σέρβος κατάφερε να απειλήσει τα σερβίς του Τσιτσιπά που δεν ήταν και στην καλύτερη τους μέρα όπως και γενικά το παιχνίδι του Έλληνα τενίστα καθώς του έλειψε η ένταση στα χτυπήματα και η φρεσκάδα στα πόδια που είχε κόντρα στον Ναδάλ.

Αυτό δεν αναιρεί στο ελάχιστο το καταπληκτικό της πορείας του κορυφαίου Έλληνα τενίστα μέχρι τον τελικό ενός τόσο σημαντικού τουρνουά που σημαδεύτηκε φυσικά από την ιστορική νίκη κόντρα στον Ράφα Ναδάλ και την επικείμενη άνοδό του στο Νο7 του κόσμου.

Δυστυχώς, θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα για την κατάκτηση του πρώτου του Masters τίτλου μετρώντας δύο ήττες σε τελικούς μέχρι στιγμής.

Η στιγμή αυτή δεν θα αργήσει να έρθει αν συνεχίσει έτσι…

Σε αντίθεση με την εκκίνηση που έκανε στον ημιτελικό κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ που ήταν εντυπωσιακή, ο Στέφανος έβγαλε σημάδια κούρασης από τα πρώτα games του τελικού κόντρα στον Τζόκοβιτς μένοντας γρήγορα πίσω με 0-3.

Το footwork ήταν ένα κλικ πιο αργό απ’ότι συνήθως, τα σερβίς δεν δούλεψαν και κόντρα σε έναν τενίστα του επιπέδου του Τζόκοβιτς, αυτά αναγκαστικά θα “τιμωρηθούν”.

Ο Στέφανος άρχισε να παίζει καλύτερα προϊόντος του σετ αλλά έβλεπε τον Τζόκοβιτς να “καθαρίζει” τα δικά του service games το ένα μετά το άλλο με τρομερή ευκολία και αυτό δεν βοήθησε ιδιαίτερα την αυτοπεποίθηση του Έλληνα αθλητή που μοιραία έχασε το πρώτο σετ με 6-3.

Με τον Τζόκοβιτς τόσο καλό από τη βασική γραμμή, τόσο στις αμυντικές του αρετές αλλά και δίχως να αφήσει τον Τσιτσιπά να του επιβληθεί στη μάχη της baseline, ο Έλληνας τενίστας είχε πλέον πολύ δύσκολη αποστολή για να κάνει μια ανεπανάληπτη ανατροπή.

Απέτρεψε τον Τζόκοβιτς από να κάνει ξανά break στις αρχές του δεύτερου σετ αλλά και πάλι έβλεπε τον Νόλε να είναι αδιαπέραστος στο σερβίς του και να μην του δίνει καμία πιθανότητα αλλαγής του μομέντουμ.

Το σετ προχωρούσε και το άγχος ήταν στην πλευρά του Τσιτσιπά ο οποίος στο 4-4 υπέκυψε τελικά στην πίεση του Σέρβου που σέρβιρε πλέον για την κατάκτηση του τροπαίου.

Λίγο νευρικός εκεί, έχασε τα πρώτα του τρία match point αλλά και πάλι δεν άφησε τον Στεφ να φτάσει σε break point κλειδώνοντας τελικά την κατάκτηση της Μαδρίτης στην τέταρτή του προσπάθεια.

Κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος της ιστορίας του φετινού Madrid Masters που είχε σαν φαβορί τους Ραφαέλ Ναδάλ και Ντομινίκ Τιμ αλλά ο τεράστιος Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε για πολλοστή φορά ότι γνωρίζει άριστα πότε να βελτιώνει τη φόρμα του!

Ακριβώς πριν δηλαδή την έναρξη της Ρώμης που είναι το τελευταίο τουρνουά προετοιμασίας πριν από το Ρολάν Γκαρός στο οποίο θα επιχειρήσει να είναι ο κάτοχος και των τεσσάρων Grand Slam ταυτόχρονα!

Όσον αφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά, μας χάρισε για ακόμη μια εβδομάδα μυθικές στιγμές που εννοείται πως δεν έχουμε ξαναζήσει ως Έλληνες φίλοι του τένις!

Η πρόοδος του συνεχίζει να μεγαλώνει με γεωμετρικό ρυθμό και είναι σίγουρο ότι, παρά την ήττα στον τελικό, τα θετικά που πήρε αυτήν την εβδομάδα από τη Μαδρίτη είναι απείρως περισσότερα από τα αρνητικά…

Με αυτή την νοοτροπία, η ώρα του πρώτου του Masters τίτλου δεν θα αργήσει να έρθει…

Κυριακή, 12/5: Τελικός Madrid Masters

Djokovic (Serbia) beat Tsitsipas (Greece) 6-3 6-4

ATP MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post “Βασιλιάς” στη Μαδρίτη ο Τζόκοβιτς, συγχαρητήρια Στέφανε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα