Τζόκοβιτς: “Σε μια μέρα ξέχασα τον τελικό στο Λονδίνο”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πανέτοιμος να επιστρέψει στο ATP Tour, ένα μήνα μετά το τελευταίο του παιχνίδι, στην ήττα από τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Wimbledon.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά από το 2019 στο Western & Southern Open στο Σινσινάτι, στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά ενόψει του US Open (28/08).

Ο Νόλε, στην επίσημη συνέντευξη

Τύπου, παραδέχθηκε ότι χρειαζόταν ένα διάλλειμα μετά το Wimbledon, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν χρειάστηκε πάνω από μια μέρα για να ξεχάσει το αποτέλεσμα του τελικού στο Λονδίνο.

“Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που έχασα, οπότε το ξεπέρασα σε μια μέρα. Προφανώς και χρειαζόμουν ένα καλό διάλλειμα μετά από αυτό και χρόνο με την οικογένεια, οπότε αυτό έκανα. Φυσικά και σκεφτόμουν τις χαμένες ευκαιρίες που είχα στον τελικό. Ήμουν μπροστά με σετ και είχα κάποια set points στο 2ο κι ένιωθα ότι ήμουν κοντά στο να το κλείσω. Μετά είχα και κάποια break points στο 5ο. Ήταν κλειστό ματς αλλά το άξιζε από την μεριά του ο Κάρλος. Έπαιξε καλύτερα στις κρίσιμες στιγμές” είπε ο Τζόκοβιτς στους δημοσιογράφους.

Ο 36χρονος, έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον 3ο Grand Slam τίτλο στη σεζόν και 24ο συνολικά στην καριέρα του, ωστόσο δήλωσε εμπνευσμένος να συνεχίσει και γι’αυτό το λόγο θα αγωνιστεί στο Σινσινάτι.

“Πρέπει προφανώς να προχωρήσω και να προσπαθήσω να ανασυνταχθώ και να βρω κίνητρο για αυτό που ακολουθεί και όλες τις προκλήσεις που είναι μπροστά μου, και γι’ αυτό είμαι εδώ. Διαφορετικά, αν δεν είχα κίνητρο, δεν θα ήμουν εδώ. Τώρα, μετά από πολλά χρόνια επαγγελματικού τένις, νιώθω ότι έχω την επιλογή να παίξω αυτό που πραγματικά θέλω να παίξω. Και ήθελα πολύ να είμαι εδώ στο Σινσινάτι, και φυσικά, το US Open είναι προ των πυλών”.

Ο Τζόκοβιτς επιστρέφει στις ΗΠΑ μετά από δύο χρόνια, λόγω των αυστηρών περιορισμών για τους ανεμβολίαστους και στο 2ο γύρο του Cincinnati Masters περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Νταβίντοβιτς Φοκίνα-Ετσεβερί.

“Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπόμονος να αγωνιστώ εδώ. Έχω να έρθω στο Σινσινάτι από το 2019 και αισθάνομαι ωραία που επέστρεψα. Έχω δει πολλούς νεαρούς φιλάθλους αυτές τις ημέρες που προπονούμαι εδώ και είναι πολύ ωραίο αυτό. Εδώ ο κόσμος αγαπάει το τένις.

“Μου αρέσει η αίσθηση που έχω μετά από 20 και πλέον χρόνια επαγγελματικού τένις. Υπάρχει ακόμα φωτιά. Υπάρχει ακόμα αυτή η ώθηση και το κίνητρο να παίξω στα μεγαλύτερα τουρνουά και να προσπαθήσω να κερδίσω”.

CINCINNATI MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

The post Τζόκοβιτς: “Σε μια μέρα ξέχασα τον τελικό στο Λονδίνο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα