Τζόκοβιτς: “Μην με ρωτάτε συνέχεια για το Calendar Slam!”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέχει μόλις δύο νίκες από το ιστορικό Calendar Slam. Ένα επίτευγμα το οποίο έχει καταφέρει μόνο ο Ροντ Λέιβερ (στην εποχή των όπεν) το 1969. 

Ο Σέρβος, λίγο πριν από τον ημιτελικό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, έδειξε να ενοχλείται από τις συνεχόμενες ερωτήσει των δημοσιογράφων για το συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας ότι τον επιβαρύνει ψυχικά. 

“Δεν

χρειάζεται να με ρωτάτε τίποτα γι’ αυτό.”, δήλωσε ο Τζόκοβιτς. “΄Έχω απαντήσει αρκετές φορές για το θέμα αυτό. Είπα εκατομμύρια φορές ότι φυσικά και το γνωρίζω και ότι μου δίνει κίνητρο.”

“Αν αρχίσω να το σκέφτομαι συνέχεια θα με επιβαρύνει ψυχικά. Θέλω πραγματικά να επιστρέψω στις αρχικές σκέψεις μου και σε αυτό που λειτουργεί για μένα καλύτερα πνευματικά.”

Όλα αυτά 6 εβδομάδες μετά από την ήττα του Νο1 του κόσμου από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο 24χρονος θέλει να επιστρέψει και πάλι στον τελικό, όπως και πέρσι όπου ηττήθηκε από τον Ντόμινικ Τιμ αν και προηγήθηκε με 2-0 sets. 

“Φέτος κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να νικήσει τον Τζόκοβιτς σε έναν μεγάλο αγώνα. Κανείς δεν μπορεί να τον νικήσει σε Grand Slam.”, τόνισε ο Γερμανός ο οποίος μετράει 16 σερί νίκες. 

“Νιώθω ότι ήμουν ο πρώτος που τον κέρδισε σε έναν πολύ μεγάλο αγώνα φέτος. Αυτό μου δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον ημιτελικό.”

Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ θα αναμετρηθούν στις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/9) με στόχο το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τζόκοβιτς: “Μην με ρωτάτε συνέχεια για το Calendar Slam!” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα