Τζόκοβιτς: “Ήταν από τους χειρότερους αγώνες μου σε Grand Slam” (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό του από τον Γιάνικ Σίνερ, αρκετά απογοητευμένος αλλά και “σοκαρισμένος από το επίπεδο του τένις” που έπαιξε, αναγνωρίζοντας ωστόσο την προσπάθεια και τη μεγάλη νίκη του Ιταλού.

“Πρώτα θέλω να συγχαρώ τον Σίνερ που έπαιξε έναν υπέροχο αγώνα, ένα υπέροχο τουρνουά μέχρι στιγμής. Είναι επάξια στον τελικό. Σήμερα με κέρδισε ξεκάθαρα.”, είπε ο Νο1 του κόσμου. 

“Κατά κάποιον τρόπο ήμουν σοκαρισμένος με το επίπεδο μου, με άσχημο τρόπο. Δεν ήταν πολλά που έκανα σωστά στα πρώτα δύο sets. Υποθέτω ότι αυτός

ήταν ένας από τους χειρότερους αγώνες που έχω παίξει σε Grand Slam. Τουλάχιστον απ’ όσο θυμάμαι.”

“Δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα να παίζεις με αυτόν τον τρόπο. Αλλά την ίδια στιγμή τα εύσημα τα παίρνει αυτός που έκανε καλύτερα πράγματα από μένα στο court. Προσπάθησα, πάλεψα, κατάφερα να ανεβάσω λίγο το επίπεδο στο 3ο set, έσωσα match-point, έπαιξα ένα καλό tie-break. Αλλά και πάλι στο 4ο set ήρθε ένα πολύ κακό service game από 40/0. Ναι, συνολικά το επίπεδό μου δεν ήταν καλό σήμερα.”

“Πιστεύω ότι αυτές τις στιγμές απλά προσπαθείς να βρεις ηρεμία, αλλά ταυτόχρονα προσπαθείς να ανεβάσεις τον εαυτό σου και το παιχνίδι σου. Αυτό προσπάθησα να κάνω. Το κοινό ήταν εξαιρετικό και δίκαιο και με τους δύο παίκτες στηρίζοντας τόσο τον Γιάνικ, όσο και με μένα.”

“Γενικά σε όλο του τουρνουά δεν έχω παίξει το καλύτερο μου τένις. Ίσως στο ματς με τον Μαναρινό ήταν υπέροχο, αλλά στους περισσότερους αγώνες δεν έπαιζα στο ίδιο επίπεδο, με τον συνηθισμένο τρόπο που παίζω εδώ στην Αυστραλία.”

“Έτσι κατά κάποιον τρόπο με εξέπληξε γιατί σκέφτηκα ότι δεν θα είναι τόσο κακό στα πρώτα δύο sets. Αλλά από την άλλη πλευρά δεν ένιωσα πραγματικά ο εαυτός μου στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αυτού του τουρνουά. Μπορεί να πει κανείς ότι οι ημιτελικοί είναι μια εξαιρετική πορεία, αλλά ναι πάντα περιμένω τα καλύτερα από τον εαυτό μου και δεν ήταν γραφτό σήμερα.”

Για το γεγονός ότι πρώτη φορά δεν έφτασε σε break-point σε Grand Slam ο Τζόκοβιτς είπε: “Ναι, μάλλον αυτό το στατιστικό λέει πολλά. Εννοώ πρώτα από όλα σέρβιρε με μεγάλη ακρίβεια και υποστήριζε το service του πολύ καλά.”

“Είναι δύσκολο να τα περιγράψω όλα, δεν έχουμε τόσο πολύ χρόνο. Υπάρχουν πολλά αρνητικά που έκανα σήμερα στο court με τα οποία δεν είμαι ευχαριστημένος. Οπότε ναι, ήταν κυρίαρχος. Κυρίαρχος στα service-games του. Προφανώς αν σερβίρεις καλά και δεν αντιμετωπίσεις break-point σημαίνει ότι μπορείς να ασκήσεις μεγαλύτερη πίεση στο service του αντιπάλου του. Απλά έπαιξε έναν τέλειο αγώνα.”

Για το Roland Garros που θα ακολουθήσει στα τουρνουά Grand Slam ο Νο1 είπε: “Είναι πολύ μακριά. Ας δούμε πως θα παίξουν όλοι οι παίκτες τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα στο χώμα. Ειναι εντελως διαφορετική επιφάνεια και συνθήκες. Κάποιοι παίκτες είναι πιθανώς πιο φαβορί από τους άλλους επειδή είναι μια επιφάνεια που ταιριάζει σε συγκεκριμένο τύπο παικτών.”

“Φυσικά αν ο Ναδάλ αγωνιστεί εκεί είναι πάντα το Νο1 ένα φαβορί. Άσχετα που δεν έχει παίξει πολύ, αλλά είναι πάντα το φαβορί στο Roland Garros, όποιος κι αν είναι στην κορυφή της κατάταξης εκείνο το διάστημα. Ωστόσο, έχουμε μήνες μπροστά μας ας δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.”

Για το σερί που σταμάτησε σήμερα: “Μετά τον αγώνα είναι πολύ δύσκολο να σκεφτείς σε βάθος τα πράγματα. Ίσως αύριο, ίσως σε λίγες μέρες θα μπορώ να σκεφτώ τα όσα πετύχει εδώ και να είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτά. Το σερί θα τελείωσε μια μέρα. Θα συνέβαινε. Έδωσα ό,τι μπορούσα υπό συνθήκες που δεν έπαιξα καλά. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να επιστρέψω και να βιώσω και πάλι αυτά τα συναισθήματα που έζησα.”

Όσο για το αν πλέον πιστεύει ότι παίζει ως…36άρης ο Τζόκοβιτς απάντησε: “Για να δούμε, δεν ξέρω”, είπε χαμογελώντας. “Έχω ακόμα πολλές ελπίδες για άλλα Grand Slam, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όποια τουρνουά παίξω. Είναι μόλις η αρχή της σεζόν.”

“Δεν είναι ένα συναίσθημα που έχω συνηθίσει. Θέλω να πω ήταν απίστευτα ικανοποιητικό για μένα να ξεκινάω τις περισσότερες σεζόν με νίκη στο Australian Open. Αυτή τη φορά είναι λίγο διαφορετικά, αλλά είναι αυτό που είναι. Θα δούμε, δεν γνωρίζω. Αυτό το τουρνουά δεν ήταν όπως είπα στο επίπεδο που θα έπρεπε να παίξω, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι η αρχή του τέλους. Θα δούμε τι θα γίνει στο υπόλοιπο της σεζόν.”

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Τζόκοβιτς: “Ήταν από τους χειρότερους αγώνες μου σε Grand Slam” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα