Australian Open: Η ώρα των ημιτελικών

Νόβακ Τζόκοβιτς, Γιάνικ Σίνερ, Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα διεκδικήσουν την Παρασκευή τα δύο εισιτήρια του τελικού της Κυριακής στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Την αλαία των ημιτελικών στην Rod Laver Arena θα ανοίξουν στις 05:30 GR οι Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γιάνικ Σίνερ. 

Οι φετινοί ημιφιναλίστ του Australian Open 

Από τη μια πλευρά έχουμε τον 10 φορές πρωταθλητή του

τουρνουά, αλλά και τον αήττητο από το 2019 (34 σερί ματς) Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος παράλληλα δεν έχει χάσει ποτέ σε ημιτελικό στη Μελβούρνη και από την άλλη τον μοναδικό παίκτη από την 4άδα που δεν έχει χάσει set στο φετινό τουρνουα, Σίνερ, με τον Ιταλό να έχει μάλιστα κερδίσει στις δύο από τις τρεις τελευταίες συνατήσεις τους τον Τζόκοβιτς το περασμένο Νοέμβριο σε ATP Finals και Davis Cup

Αυτός θα είναι ο 48ος major ημιτελικός για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος θέλει να φτάσει στους 37 τελικούς σε Grand Slam αφήνοντας ακόμα πιο πίσω τις Κρις Έβερτ (34), Σερίνα Γουιλίαμς (33), Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (32), αλλά και τον Ρότζερ Φέντερερ (31). 

Παράλληλα με μια πιθανή νίκη ο Σέρβος και Νο1 του κόσμου θα φτάσει τις 367 στην καριέρα του σε major τουρνουά (366-48) ισοφαρίζοντας την Σερίνα Γουίλιαμς (367-56) και απέχοντας πλέον μόλις δύο από τον πρώτο στη σχετική λίστα Ρότζερ Φέντερερ (369-60). 

O Σίνερ από την πλευρά του στοχεύει στον πρώτο Grand Slam τελικό στην καριέρα του στην 5η του συμμετοχή στο Australian Open και στην 17η συνολικά σε major τουρνουά. Ο 21χρονος έχει ήδη γίνει ο 2ος Ιταλός που φτάνει στον ημιτελικό της Μελβούρνης, μετά την παρουσία του Ματέο Μπερετίνι (2022), ενώ αν καταφέρει να κερδίσει τον Τζόκοβιτς θα γίνει ο πρώτος Ιταλός που θα φτάσει σε τελικό στη Μελβούρνη και ο 5ος γενικός σε Grand Slam

Οι δυο τους έχουν συναντηθεί συνολικά 6 φορές με τον Τζόκοβιτς να έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (4-2) με την τελευταία να είναι στον τελικό των ATP Finals στο Τορίνο τον περασμένο Νοέμβριο. 

Ο Σίνερ έφτασε στα ημιτελικά με 5 σερί νίκες και 15-0 sets, ενώ από τη πλευρά του ο Τζόκοβιτς έχει σημειώσει 5 νίκες ωστόσο έχει χάσει 3 sets στους δύο πρώτους γύρους από Ντίνο Πρίσμιτς και Αλεξέι Πόπιριν, αλλά και στον προημιτελικό από τον Τέιλορ Φριτς.  

Αμέσως μετά τον πρώτο ημιτελικό θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:30 GR. Αυτό θα είναι το 19ο…επεισόδιο μεταξύ των δύο παικτών, με τον Μεντβέντεφ να μετράει 10-2 στα τελευταία 12 παιχνίδια και 11-7 συνολικά, αλλά όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτή θα είναι η παρθενική τους αναμέτρηση σε Grand Slam! 

Ο Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει παίκτη από τη πρώτη 10άδα για δεύτερο σερί παιχνίδι στο φετινό Australian Open, μετά από αυτό στα προημιτελικά κόντρα στον Χούμπερτ Χουρκάτς, με το ρεκόρ του στη Μελβούρνη απέναντι σε Top-10 παίκτες να ειναι στο 5-3, το οποίο φτάνει στο 9-8 σε Grand Slam συνολικά και το 42-41 σε επίπεδο Tour. 

Ο Ρώσος θα αγωνιστεί στον 3ο ημιτελικό καριέρας στη Μελβούρνη (2021, 2022) στον 8ο συνολικά σε Grand Slam και βρίσκεται στην 5η θέση της σχετικής λίστα (ενεργοί παίκτες) πίσω απο τους Νόβακ Τζόκοβιτς (48), Ράφα Ναδάλ (38), Άντι Μάρεϊ (21) και Σταν Βαβρίνκα (9). 

Ο Ζβέρεφ από την άλλη θα εμφανιστεί για 7η φορά στην καριέρα του σε έναν major ημιτελικό και τον 2ο στην Αυστραλία (2020, 2024), ενω στόχος του ειναι να περάσει στον 2ο τελικό της καριέρας του σε Grand Slam μετά από το 2020 στο US Open

Μετά τον Κάρλος Αλκαράθ ο Ζβέρεφ θα αντιμετωπίσει για 2ο σερί ματς παίκτη της πρώτης 5άδας με την πρώτη του νίκη να είναι κόντρα στον Ισπανό την περασμένη Τετάρτη μετά από 10 σερί ήττες σε Grand Slam

Τόσο ο Μεντβέντεφ, όσο και ο Ζβέρεφ έχουν παίξει από 2 5σετα κατά τη διάρκεια του τουρνουά, με τον Ρώσο να έχει κερδίσει τον Εμίλ Ρουσουβουόρι (2ος γύρος) μετά από 4 ώρες και 23 λεπτά, αλλά και τον Χούμπερτ Χουρκάτς στον προημιτελικό, μετά από 3 ώρες και 59 λεπτά. 

Στον 2ο γύρο ήταν και το πρώτο 5σετο του Ζβέρεφ κόντρα στον Λούκας Κλάιν, τον οποίον κέρδισε μετά από 4 ώρες και 31 λεπτά, αλλά και τον Κάμερον Νόρι στον 4ο γύρο μετά από 4 ώρες και 5 λεπτά 

Συνολικά οι δύο ημιφιναλίστ έχουν καθίσει στο court περίπου τον ίδιο χρόνο με τον Μεντβέντεφ να μετράει 16 ώρες και 15 λεπτά και τον Ζβέρεφ 16 ώρες και 52 λεπτά. 

Το πρόγραμμα 

ROD LAVER ARENA (ώρα έναρξης 05:30GR)
1-Novak Djokovic (Serbia) v 4-Jannik Sinner (Italy)

Όχι πριν τις 10:30GR
3-Daniil Medvedev (Russia) vs 6-Alexander Zverev (Germany)

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Η ώρα των ημιτελικών appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα