Τζόκοβιτς: Η τρομακτική προϊστορία κόντρα σε Ιταλούς

Νόβακ Τζόκοβις και Ματέο Μπερετίνι θα προσπαθήσουν να γράψουν τη δική τους ιστορία στο Wimbledon στον τελικό της Κυριακής (11/7).

Από τη μία ο Σέρβος θέλει να φτάσει τις 21 σερί νίκες στο τουρνουά, αλλά και τον 20o Grand Slam τίτλο καριέρας με τον οποίον θα πιάσει στη σχετική λίστα τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ.

Παράλληλα μια πιθανή κατάκτηση θα φέρει τον Νο1 του κόσμου ένα… Major μακριά από το Golden

Slam, δηλαδή να μπορέσει να κατακτήσει και τα 4 Grand Slams την ίδια χρονιά. 

Από την άλλη ο Ματέο Μπερετίνι θέλει να συνεχίσει το δικό του νικηφόρο σερί στη φετινή grass-season, με τον Ιταλό να μετράει 11 συνεχόμενες νίκες, κατακτώντας παράλληλα το πρώτο Grand Slam της καριέρας του “σπάζοντας” το σερί του Σέρβου τη φετινή χρονιά. 

“Σεληνιάζεται” απέναντι σε Ιταλούς

Η αλήθεια είναι ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά κάποιον τρόπο…. τρομοκρατεί τους Ιταλούς παίκτες, καθώς σε συνολικά 49 αναμετρήσεις μετράει 45 νίκες και 46 προκρίσεις (walkover) και μόλις τρεις ήττες. 

Η πρώτη ήττα από Ιταλό παίκτη ήταν το μακρινό 2004 στο Ούμαγκ της Κροατίας, όπου ο 17χρονος-τότε-Τζόκοβιτς ηττήθηκε από τον μετέπειτα φιναλίστ του τουρνουά, Φιλίπο Βολάντρι. 

Γεγονός είναι ότι η επόμενη ήττα για τον Σέρβο από Ιταλό, άργησε για 14 χρόνια, με τον Μάρκο Τσεκινάτο να σημειώνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του Roland Garros αποκλείοντας τον Τζόκοβιτς στα προημιτελικά. 

Η τελευταία και πιο πρόσφατη ήττα ήταν και πρόσφατη με “δράστη” αυτή τη φορά τον Λορέντζο Σονέγκο, ο οποίος διέσυρε τον Σέρβο, στα προημιτελικά του τουρνουά της Βιέννης (2020) με 6-2, 6-1. 

Ο Τζόκοβιτς θα βρεθεί απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι για 2ο σερί Grand Slam, καθώς είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά του Roland Garros με τον Σέρβο να επικρατεί στα 4 sets, αλλά με τον Ιταλό να του βάζει δύσκολα στα τελευταία 2. 

Αναλυτικά τα H2H του Τζόκοβιτς με Ιταλούς:

Αντρέα Σέπι 12-0
Φάμπιο Φονίνι 8-0
Σιμόν Μπολέλι 4-0
Πάολο Λορέντσι 3-0
Ματέο Μπερετίνι 2-0
Μάρκο Τσεκινάτο 1-1
Λορέντζο Σονέγκο 1-1
Ποτίτο Σταράτσε 2-0
Ντανιέλε Μπρατσάλι 2-0
Σαλβατόρε Καρούζο 2-0
Γιανίκ Σίνερ 1-0
Φίλιπο Βολάντρι 0-1
Λορέντζο Μουζέτι 1-0
Φλάβιο Τσιπόλα 1-0
Αντρέα Στοπίνι 1-0
Στέφανο Ιάνι 1-0

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

The post Τζόκοβιτς: Η τρομακτική προϊστορία κόντρα σε Ιταλούς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα