Με ηγέτη τον Σίνερ, στην κορυφή του κόσμου

Ο Γιάνικ Σίνερ μπορεί να μην κατάφερε να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπατριώτες του την κατάκτηση του ATP Finals στο Τορίνο, πριν μια εβδομάδα, ωστόσο οδήγησε τη χώρα του στο εξίσου σημαντικό τρόπαιο του Davis Cup, την κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων στο τένις.

Με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες που έδωσε αυτή την εβδομάδα στη Μάλαγα (τρεις στο μονό, δύο στο διπλό), ο 22χρονος Ιταλός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς και βοήθησε την Ιταλία

να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου Davis Cup μετά από 47 χρόνια.

Jannik Sinner leads Italy to their first Davis Cup title since 1976 pic.twitter.com/Kmi4d3Ea2G

Sky Sports Tennis (@SkySportsTennis) November 26, 2023

Μετά τη συγκλονιστική νίκη επί του Νο1 στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Σαββάτου, σώζοντας και τρία match points του Σέρβου, ο Σίνερ συνέτριψε 6-3, 6-0 τον Άλεξ ντε Μινόρ στο δεύτερο αγώνα του τελικού της Κυριακής απέναντι στην Αυστραλία και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ματέο Αρνάλντι νωρίτερα με 7-5, 2-6, 6-4 επί του Αλεξέι Ποπίριν, χάρισαν στην Ιταλία το βαρύτιμο τρόπαιο.

“Το συναίσθημα είναι απίστευτο. Πιστεύω όλοι μας ζούμε κάτι μοναδικό και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Το Σάββατο βρεθήκαμε έναν πόντο από τον αποκλεισμό και τώρα πανηγυρίζουμε τη νίκη. Όλοι μας είμαστε πολύ, πολύ χαρούμενοι” είπε ο Σίνερ ο οποίος ολοκληρώνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με ρεκόρ 64-15 και στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σημαντική συμβολή στην επιτυχία είχε και ο Ματέο Αρνάλντι: “Δεν είχα παίξει πολύ τένις τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε είμαι χαρούμενος μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα. Τώρα κέρδισα ένα από τα σημαντικότερα ματς της καριέρας μου”

Από την πλευρά του, ο Captain των Ιταλό, Φίλιπο Βολάντρι, είπε: “Είμαι ευγνώμων στους παίκτες μου. Πολύ υπερήφανος γι’αυτά τα παιδιά. Ευχαριστώ και όλους τους Ιταλού που μας υποστήριξαν αυτές τις μέρες. Τα καταφέραμε και το καταφέραμε σαν οικογένεια”

DAVIS CUP DRAWS & RESULTS

The post Με ηγέτη τον Σίνερ, στην κορυφή του κόσμου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα