Τσιτσιπάς: “Το hold στο 2ο set άλλαξε το παιχνίδι”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί, για 13η φορά φέτος, στα προημιτελικά μιας διοργάνωσης, μετά από την επικράτησή του απέναντι στον Ιταλό και Νο27 στον κόσμο, Λορέντζο Σονέγκο. 

Ο 23χρνος, ο οποίος πανηγύρισε με έντονο τρόπο τη νίκη του, στάθηκε στην πιο σημαντική στιγμή του αγώνα και συγκεκριμένα στο μεγάλο hold του 1ου game στο 2o set, με τον Νο3 του κόσμου να “σβήνει” τριπλό break-point (0/40).

“Ήταν η στιγμή που το παιχνίδι άλλαξε.”, θα πει ο Τσιτσιπάς.

“Από εκείνο το σημείο και μετά βρήκα το παιχνίδι μου και όλα άρχισαν να λειτουργούν πολύ καλά για μένα. Η ψυχολογία μου άλλαξε, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν σταμάτησα να πιστεύω για τη νίκη και να μάχομαι γι’ αυτήν.”

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στον αντίπαλο του, ο οποίος για ένα σετ ήταν εξαιρετικός, καθώς από εκεί και πέρα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα σταθερότητας στο service του, ενώ παράλληλα υπέπεσε και σε αρκετά αβίαστα λάθη σε καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης. 

“Το footwork του Σονέγκο ήταν σχεδόν απίστευτο σήμερα. Νομίζω ότι μπορεί να κάνει ζημιά σε παίκτες υψηλού επιπέδου. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα έγιναν δύσκολα σε κάποιες στιγμές, αλλά κατάφερα να παραμείνω συγκεντρωμένος και να περιμένω την ευκαιρία να μου παρουσιαστεί.”

Στα προημιτελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Καναδό και Νο17 του κόσμου, Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, ο οποίος επικράτησε του Ματέο Μπερετίνι με 6-4, 6-3.

WESTERN & SOUTHERN OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: “Το hold στο 2ο set άλλαξε το παιχνίδι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα