Τσιτσιπάς: “Θα βρω το δρόμο της επιστροφής στο Top-10” (vid)

Στο Tennis TV μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο πριν την πρεμιέρα του στα διπλά του Miami Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στους Κάρλος Αλκαράθ και Γιανίκ Σίνερ, αναγνωρίζοντας τις κορυφαίες δυνατότητές τους, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως πρέπει να βρει λύσεις για να τους αντιμετωπίσει στο κορτ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο one-handed backhand, και κατά πόσο το προτιμούν οι νέες οι παίκτες στο ATP Tour,

ενώ έκλεισε μιλώντας για τη θέση του στα ATP Rankings. Είπε πως απλά είναι ένας αριθμός, αλλά ταυτόχρονα θέλει να επιστρέψει στην πρώτη 10άδα.

“Αυτή τη στιγμή, οι Αλκαράθ και Σίνερ τα πάνε εξαιρετικά, και είναι οι δυο κορυφαίοι παίκτες με τις μεγαλύτερες δυνατότητες στο τένις. Πρέπει να βρω τρόπους να τους κερδίσω, να βρω λύσεις στο κορτ όταν τους αντιμετωπίζω. O Κάρλος έβγαζε κάποια μεγάλα χτυπήματα στην προπόνηση, και εγώ έπρεπε να βρω τρόπους να αμυνθώ. Σίγουρα ήταν μια καλή προπόνηση και με βοήθησε να γίνω καλύτερος.”

Για το one-handed backhand, είπε: “Μιλάω με κάποια παιδιά που έχουν επιλέξει backhand με το ένα χέρι, και τους δίνω συμβουλές. Κάποια είναι μόνο 8 ετών, πολύ μικρή ηλικία για να ξεκινήσεις να παίζεις με one-handed backhand. Πιστεύω πως αυτά τα παιδιά θα γίνουν καλύτερα και δεν αμφιβάλλω πως κάποια από αυτά θα μπουν και στο Top-10 κάποια στιγμή.

Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο, αλλά πιστεύω πως το single-handed backhand δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είναι ένα χτύπημα της παλιάς σχολής, που βελτιώνεται και επανεφευρίσκεται. Κάθε χρόνο βλέπουμε κι άλλους παίκτες να έρχονται, οπότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε παίκτες που διατηρούν την κληρονομιά του.”

Για τη θέση του στα ATP Rankings, είπε: “Είναι ένας αριθμός, αλλά την ίδια στιγμή έχει και σημασία, γιατί προφανώς θέλεις να βλέπεις τον εαυτό σου στην υψηλότερη βαθμίδα του αθλήματος και αυτό είναι το Top–10. Με απογοητεύει λίγο, αλλά νιώθω πως θα βρω το δρόμο της επιστροφής στο Top-10, αν συνεχίσω να το πιστεύω.”

Pre Tournament Interview! pic.twitter.com/cQk6KuH04v

— Tsitsidaily (@tsitsidaily) March 21, 2024

The post Τσιτσιπάς: “Θα βρω το δρόμο της επιστροφής στο Top-10” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα