Τσιτσιπάς: Στο Νο11 από την Δευτέρα – Εκτός 10άδας μετά από 5 χρόνια

Οι προκρίσεις των Άλεξ ντε Μινόρ και Τέιλορ Φριτς στα ημιτελικά σε Ρότερνταμ και Ντελρέι αντίστοιχα την περασμένη Παρασκευή έριξαν τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που σημαίνει ότι ο Έλληνας τενίστας από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθεί εκτός Top-10 λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ο 5ος χρόνος σερί παραμονής. 

Η πρώτη φορά που ο Τσιτσιπάς μπήκε επίσημα στο Top-10 ήταν την Δευτέρα στις 4 Μαρτίου 2019, ωστόσο ουσιαστικά είχε εξασφαλίζει το Νο10 λίγες ημέρες

νωρίτερα στον ημιτελικό του Ντουμπάι απέναντι στον Γκαέλ Μονφίς. 

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα σε περίπτωση που ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ κέρδιζε στον ημιτελικό του Σαββάτου τον ντε Μινόρ, καθώς τότε ο Τσιτσιπάς θα βρισκόταν στο Νο12. Θυμίζουμε ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε ως Νο7 τη φετινή σεζόν ωστόσο από το Australian Open και μετά έχασε συνολικά 4 θέσεις μένοντας εκτός Top-10. 

Από την άλλη αυτή η εξέλιξη μπορεί να μην έχει και καμία σημασία καθώς ο Τσιτσιπάς μπορεί να υπερασπίζεται τον τίτλο του στο Λος Κάμπος την ερχόμενη εβδομάδα, που σημαίνει ότι έχει να υπερασπιστεί 250 βαθμούς, ωστόσο οι βαθμοί αυτοί θα του αφαιρεθούν τον ερχόμενο Αύγουστο μιας και το 2023 το συγκεκριμένο τουρνουά διεξήχθη τον Αύγουστο και φέτος μεταφέρθηκε τον Φεβρουάριο. 

Στη συνέχεια υπάρχει και το Ακαπούλκο, όπου ούτε εκεί έχει να υπερασπιστεί βαθμούς, ενώ ακολουθούν τα 2 1000άρια σε indian Wells και Miami Open όπου έχει να διεκδικήσει συνολικά 100 βαθμούς, μετά τους πρόωρους αποκλεισμούς την περσινή σεζόν. 

Αναμφίβολα θα είναι μια πολύ κρίσιμη χρονιά, αλλά και απαιτητική χρονιά (και λόγω Ολυμπιακών Αγώνων) για τον Στέφανο Τσιτσιπά, από τη ρακέτα του οποίου εξαρτάται στο να επιστρέψει άμεσα στο Top-10 ξεκινώντας ένα νέο μεγάλο σερί. 

The post Τσιτσιπάς: Στο Νο11 από την Δευτέρα – Εκτός 10άδας μετά από 5 χρόνια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιτσιπάς, Νο11, Δευτέρα – Εκτός 10άδας,tsitsipas, no11, deftera – ektos 10adas