Τσιτσιπάς: Ώρα για προημιτελικά και νέα… ρεβάνς

Το τουρνουά του Τορόντο μπαίνει στην τελική ευθεία, με τα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης, σε μια ημέρα πάντως που δεν ενδείκνυται για προληπτικούς (Παρασκευή και 13). 

Ένα βήμα πριν από τα ημιτελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον πλέον φορμαρισμένο παίκτη του Tour, Κάσπερ Ρουντ σε μια επανάληψη της μεταξύ τους αναμέτρησης τον περασμένο Μάιο στο 1000άρι της Μαδρίτης. 

Τότε ο Ρουντ είχε επικρατήσει στα 2 sets αφήνοντας εκτός τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος καλείται για μια ακόμη φορά, όπως έκανε και με τον Ούγκο Αμπέρ λίγες ημέρες νωρίτερα, να πάρει τη

ρεβάνς για τον αποκλεισμό του. 

Το “εμπόδιο” αναμένεται να είναι αρκετά πιο δύσκολο, μιας και ο Νορβηγός προέρχεται από ένα σερί 14 νικών, αλλά και τριών τίτλων σε ισάριθμες εβδομάδες, με την ψυχολογία του να είναι στα ύψη.

Ωστόσο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στο κατά πόσο ο Νο12 του κόσμου θα μπόρεσε να αντεπεξέλθει το ίδιο εξαιρετικά στην σκληρή επιφάνεια, καθώς όλοι του οι τίτλοι είναι στο χώμα. 

Τσιτσιπας και Ρουντ θα βρεθούν στο ίδιο κορτ για 2η φορά στην καριέρα τους, καθώς εκτός από τη Μαδρίτη οι δυο τους είχαν συναντηθεί και στον τελικό του ιταλικού τουρνουά των 10.000$ το 2016, με τον Τσιτσιπά να φτάνει στη νίκη. 

Και οι δύο έχουν κάνει μια εξαιρετική σεζόν φέτος με τον Νο3 του κόσμου να έχει ρεκόρ 44-12 και τον Νορβηγό 37-9, με τον Ρουντ να μετράει 4 τίτλους και τον Τσιτσιπά 2. 

Από το παιχνίδι αυτό θα προκύψει ο πρώτος ημιφιναλίστ της διοργάνωσης, καθώς θα ανοίξει την αυλαία (19:00 GR), των προημιτελικών. 

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Αμέσως μετά το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά και του Κάσπερ Ρουντ θα ακολουθήσει η αναμέτρηση από την οποία θα προκύψει ο αντίπαλος, είτε του Τσιτσιπά είτε του Ρουντ, με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ να κοντράρεται με τον Αμερικανό Ρέιλι Οπέλκα. 

Ένα ζευγάρι που είχε συναντηθεί και στον 1ο γύρο της Ντόχα τον περασμένο Μάρτιο, με τον Ισπανό να επικρατεί με ανατροπή, παίρνοντας προβάδισμα στα μεταξύ τους παιχνίδια με 2-1. 

Εκτός από το παιχνίδι-ρεβάνς του Τσιτσιπά με τον Ρουντ, το σημερινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ένα ακόμα και δεν είναι άλλο από αυτό του Νο1 του ταμπλό, Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον Χούμπερτ Χουρκάτς. 

Ο Ρώσος δεν έχει ξεχάσει τον αποκλεισμό του στους “16” του Wimbledon και αναμφίβολα θέλει να… ανταποδώσει παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, κόντρα στον Πολωνό και Νο13 του κόσμου που συνεχίζει να κάνει μια πολύ καλή σεζόν φέτος. 

Μην ξεχνάμε ότι εξάλλου ότι ο Χουρκάτς είναι ο νικητής του μοναδικού μέχρι στιγμής, 1000αριού σε σκληρή επιφάνεια φέτος, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στο Μαϊάμι. 

Το πρόγραμμα των προημιτελικών στο Τορόντο θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο παιχνίδι, από τα παλιά. Ο Τζόν Ίσνερ θα αντιμετωπίσει τον Γκαέλ Μονφίς για 13η φορά στην καριέρα του, με τον Γάλλο να έχει ρεκόρ 7-5. 

Μπορεί να έχουν αναμετρηθεί 5 φορές σε Masters 1000, όμως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι στο Τορόντο και η μόλις 2η σε προημιτελική φάση. Ο Μονφίς μετράει τρεις νίκες και μία ήττα σε 1000άρι τουρνουά απέναντι στον Αμερικανό, ενώ έχει κερδίσει και τη μοναδική φορά που τον έχει αντιμετωπίσει σε προημιτελική φάση. 

Προημιτελικά 

(6) Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία) – (3) Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) – 19:00 GR(10) Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (Ισπανία) – Ρέιλι Οπέλκα (ΗΠΑ)(1) Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) – (7) Χούμπερτ Χουρκάτς (Πολωνία)Τζον Ίσνερ (ΗΠΑ) – (11) Γκαέλ Μονφίς (Γαλλία)

TORONTO MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τσιτσιπάς: Ώρα για προημιτελικά και νέα… ρεβάνς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα