Τσιτσιπάς: “Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, φάνηκε βουνό”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να…αποδράσει από την αναμέτρηση κόντρα στον Αργεντινό Φακούντο Ντίαζ Ακόστα, σβήνοντας 2 MP και με 4-6, 6-3, 7-6(8) να φτάσει στα ημιτελικά του Barcelona Open για 4η φορά στην καριέρα του. 

Ο Νο7 του κόσμου, που διατήρησε το αήττητο σερί στη φετινή χωμάτινη σεζόν (9-0), είπε μετά το τέλος της μεγάλης πρόκρισης, ότι το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο και σε ορισμένες στιγμές ήταν πολύ κοντά στο να χάσει το ματς.

“Ορισμένες στιγμές του αγώνα, ήμουν πολύ κοντά για το χάσω”, είπε

ο Τσιτσιπάς, οποίος επέστρεψε από το 2/5 του tie-break στο 3o set. “Φαίνονταν βουνό. Ήταν δύσκολο, πολύ δύσκολο να διατηρήσω το ίδιο επίπεδο σε όλο το αγώνα και από την άλλη νομιζω ότι έπαιξε απίστευτα. Άφησε τα πάντα έξω στο court.”

“Είναι καλός παίκτης στο χώμα. Έχει έναν ATP τίτλο και σήμερα έκανε προφανές το λόγο, βγάζοντας στο court ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Αισθάνομαι ότι το να έχω τόσα ματς όντας στη “ζώνη” βοηθάει στο να αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις.”

“Ήξερα ότι όλα ήταν δυνατά ανά πάσα στιγμή. Ακόμα κι όταν σέρβιρα ήμουν προσεκτικός. Φυσικά θέλεις να πας “γεμάτος” στο service σου, κάνεις άσους και να κερδίζεις εύκολους πόντους, αλλά δεν λειτουργεί έτσι στο χώμα και το χώμα δεν σου δίνει τίποτα “δωρεάν”, πρέπει να δουλέψεις τον κάθε πόντο.”

“Έχασα λίγο την ένταση στο service μου για να πω την αλήθεια. Πήγαινα πολύ αργά, αλλά μόλις το κατάλαβα κατάφερα να επιστρέψω και ήταν κάτι που με βοήθησε πολύ στο tie-break γιατι αν δεν το καταλάβαινα, δεν ξέρω…Ήταν ένα πνευτματικό παιχνίδι και έπρεπε να παίξω στο όριο σε μερικούς πόντους.”

Ο Τστισιπάς θα αγωνιστεί το Σάββατο στις 17:00 GR, όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση σε έναν ακόμα τελικό κόντρα είτε στον Άρθουρ Φις, είτε στον Ντούσαν Λάγιοβιτς που θα κλείσουν το πρόγραμμα των προημιτελικών. 

BARCELONA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Τσιτσιπάς: “Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, φάνηκε βουνό” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα