Τσιτσιπάς: “Δεν πλησίασα το παιχνίδι μου”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για 2η σερί φορά, αποκλείστηκε πρόωρα από το Wimbledon γνωρίζοντας την ήττα από τον καλύτερο Φράνσις Τιάφο στα 3 sets. Ο 22χρονος, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στο γεγονός της έλλειψης προετοιμασίας, αλλά και στο γεγονός ότι στο παιχνίδι με τον Νο57 του κόσμου δεν μπόρεσε να αποδώσει το τένις που ξέρει.

“Η αλήθεια είναι ότι έπαιξε πολύ καλά. Εγώ από την πλευρά μου δεν μπόρεσα να βγάλω ένταση στο κορτ. Δεν ήμουν σε θέση να βγάλω κάτι καλύτερο απ’ αυτόν και το παιχνίδι πήγε στον δικό

του ρυθμό.”, δήλωσε ο Νο4 του κόσμου. 

“Ήμουν λίγο παθητικός και σίγουρα δεν πλησίασα το παιχνίδι μου με την ίδια στρατηγική. Υπήρχαν πολλές φορές στο παρελθόν που είχα μεγαλύτερο κίνητρο στους αγώνες μου, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για μένα για να μην παίξω καλά σήμερα.”

“Ήθελα απλά να επισημάνω ότι δεν έχω πολλούς αγώνες στο γρασίδι. Νομίζω ότι έπρεπε να παίξω είτε στη Μαγιόρκα, είτε στο Ίστμπουρν. Θα με βοηθούσε σίγουρα έτσι ώστε να προετοιμαστώ καλύτερα.”

“Από την άλλη η διαδικασία της “φούσκας” κάθε εβδομάδα είναι αρκετά κουραστική. Είναι πολύ δύσκολο πνευματικά να είσαι μέσα σε μια “φούσκά” για ένα μήνα και στη συνέχεια, μέσα σε μερικές εβδομάδες, θα πρέπει να περάσεις ξανά αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι τόσο εύκολο.

Αυτή ήταν η 4η συμμετοχή στο Wimbledon για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος πλέον μετράει 3 αποκλεισμούς από τον 1ο γύρο, ενώ η καλύτερη παρουσία του ήταν το 2018 όταν έφτασε στη φάση των “16”.

Φυσικά, ο Τσιτσιπάς δεν αποχαιρετάει το All England Club, καθώς θα αγωνιστεί και στα διπλά έχοντας ως παρτενέρ τον αδελφό του Πέτρο. 

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

The post Τσιτσιπάς: “Δεν πλησίασα το παιχνίδι μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα