Τσιτσιπάς: “Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα”

Tην Τρίτη το ντεμπούτο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Queen’s Club του Λονδίνου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαίνεται να ξέρει τι πρέπει να κάνει για να διακριθεί και στο γρασίδι και ανυπομονεί να το δείξει στα δύο επόμενα τουρνουά, στο Queen’s και στο Wimbledon.

Προερχόμενος από τον πρόωρο αποκλεισμό του από τον Νίκολας Τζάρι στο 2ο γύρο του Χερτόγκενμπος, ο Στέφανος ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο Fever

Tree Championships την Τρίτη, απέναντι στον Βρετανό, Κάιλ Έντμουντ σε ένα πολύ δύσκολο ματς για 1ο γύρο.

“Δεν έχω δείξει ακόμα αυτά που μπορώ στο γρασίδι. Δεν είναι εύκολο συνηθίσεις γρήγορα σε διαφορετικές επιφάνειες μέσα στη χρονιά. Ίσως χρειαστώ επιπλέον χρόνο για να συνηθίσω σε μια επιφάνεια που δεν έχω παίξει για έναν χρόνο. Με τον Κάιλ νομίζω ότι είμαστε ισάξιοι. Δεν έχει παίξει κι αυτός πολύ στο γρασίδι, οπότε θα είναι ζήτημα σωστών αποφάσεων και συγκέντρωσης, γιατί όλα μπορούν να συμβούν στο γρασίδι” είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το πιο αξιοθέατο θα ήθελε να επισκεφτεί περισσότερο στο Λονδίνο, ο Στέφανος απάντησε με νόημα: “Θα ήθελα να δω πολύ τον εαυτό μου να παίζει στην Ο2 Arena τον Νοέμβριο”.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, βρίσκεται στην 5η θέση της ATP Race με προβάδισμα 1,230 βαθμών από τον 6ο της βαθμολογίας, Κέι Νισικόρι και μόλις 365 πίσω απ’τον 4ο Ντόμινικ Τιμ.

Ο Τσιτσιπάς έχει ωραίες αναμνήσεις από το γρασίδι, αφού είχε φτάσει στα ημιτελικά του απλού στο Wimbledon και στον τίτλο στα διπλά αγοριών, όταν ήταν junior. Επίσης, πέρυσι έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο του Wimbledon και αυτό του δίνει αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να τα πάει καλά στην επιφάνεια.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να παραμετροποιήσει το παιχνίδι του και να συνηθίσει τις πιο γρήγορες συνθήκες σε σχέση με το χώμα, προερχόμενος από μια εξαιρετική περίοδο στην κόκκινη επιφάνεια με τελικό στη Μαδρίτη, ημιτελικό στη Ρώμη, 4ο γύρο στο Παρίσι και τίτλο στο Εστορίλ.

“Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ χώματος και χόρτου. Πρέπει να μείνεις πιο χαμηλά, πρέπει να έχεις πιο γρήγορες αντιδράσεις και δεν χρειάζεται να παίζεις υπερβολικό τένις. Πρέπει απλά να παίζεις καθαρά και να ανεβαίνεις στο φιλέ. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να σπινάρεις τη μπάλα πολύ, ή να προσπαθείς να ανοίξεις το court. Αυτά δεν δουλεύουν καλά στο γρασίδι. Πρέπει να είσαι χαμηλά, να ανεβαίνεις στο φιλέ και να σερβίρεις καλά”.

Είναι η πρώτη φορά που ο Τσιτσιπάς καταλαμβάνει το Νο1 του ταμπλό σε ATP World Tour 500 τουρνουά αν και δεν δείχνει να τον απασχολεί ιδιαίτερα, υπογραμμίζοντας τη φιλοσοφία του για τις κληρώσεις και τα seedings.

“Για να είμαι ειλικρινής, δεν κοιτάω τις κληρώσεις. Δεν ξέρω ποιος είναι στο διπλό μου ταμπλό. Δεν ξέρω ποιος είναι Νο2 του ταμπλό. Απλά παίζω, πρέπει να παίξω. Δεν χρειάζεται να σκέφτομαι αν είμαι Νο1 ή Νο2. Αν σκέφτεσαι ότι είσαι το Νο1 και είσαι φαβορί και όλοι περιμένουν να κερδίσεις, μπορεί να γίνεις λίγο τεμπέλης και περιμένεις τα πράγματα να γίνουν πιο εύκολα για σένα επειδή είσαι Νο1 ή Νο2. Πρέπει να παίξω με τον τρόπο που παίζω συνέχεια, χωρίς να σκέφτομαι αυτές τις λεπτομέρειες” είπε χαρακτηριστικά και έκλεισε λέγοντας: “Οι παίκτες με γνωρίζουν πλέον και ξέρουν τι να περιμένουν. Οπότε ελπίζω να τα πάω καλά και να φύγω από το γρασίδι με τις καλύτερες αναμνήσεις από την επιφάνεια”

FEVER TREE CHAMPIONSHIPS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h)

The post Τσιτσιπάς: “Δεν έχω δείξει τίποτα στο γρασίδι ακόμα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα