Τορόντο: Στα ημιτελικά ο ασταμάτητος Φοκίνα (vids)

Η εξαιρετική εβδομάδα στο Τορόντο συνεχίζεται για τον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, ο οποίος νίκησε και τον Αμερικανό Νο59 του κόσμου, Μακένζι ΜακΝτόναλντ με 6-4, 6-2 μετά από μια ώρα και 35 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά του National Bank Open. 

Με αυτή τη νίκη ο Ισπανός και Νο37 στην παγκόσμια κατάταξη, έφτασε τις 26 νίκες μέσα στη χρονιά (26-19), ενώ παράλληλα σταμάτησε το φετινό αρνητικό σερί σε προημιτελική φάση μετά από 5 σερί ήττες. 

Ο

Ισπανός έσβησε τα 6/8 break-points του αντιπάλου του, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις συνολικά 9 ευκαιρίες που είχε για break “χτυπώντας” κυρίως στο δεύτερο service του Αμερικάνου, ο οποίος τελείωσε το ματς με 32% (9/28).

Into the final 4⃣

Huge forehand took @alexdavidovich1 on his way into the semi-finals defeating McDonald 6-4, 6-2!@NBOtoronto | #NBO23 pic.twitter.com/5Q1B8X5aED

ATP Tour (@atptour) August 11, 2023

Σε ένα “γεμάτο” 1ο set ο ΜακΝτόναλντ ξεκίνησε καλύτερα κατακτώντας τα πρώτα 2 games του προημιτελικού (2-0), με τον Φοκίνα να απαντάει άμεσα με τον ίδιο τρόπο ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το καθοριστικό break ήρθε στο 9ο game με τον Ισπανό να κάνει το 5-4 και στη συνέχεια με εύκολο hold να παίρνει προβάδισμα με 1-0. 

Στο 2ο set ο Φοκίνα βρήκε 2 break και συνδυασμό με ένα hold έκανε το 3-0. Ο ΜακΝτόναλντ πήρε πίσω το ένα από τα 2 break, μειώνοντας σε 3-1, αλλά ο Φοκίνα με νέο break έκανε το 4-1 και αμέσως μετά με love-game το 5-1, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση πρόκριση. 

Backhand beauty @alexdavidovich1 | @NBOtoronto | #NBO23 pic.twitter.com/ErH9fPX3o2

ATP Tour (@atptour) August 11, 2023

Από εκεί και πέρα ο ΜακΝτόναλντ κράτησε εύκολα στο service του (5-2), με τον Φοκίνα να σφραγίζει την πρόκριση στα ημιτελικά του Σαββάτου μετά από 3 match-points. 

Ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει είτε τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, είτε τον Άλεξ ντε Μινόρ για μια θέση στον τελικό της Κυριακής. 

NATIONAL BANK OPEN MEN’S DRAW | DOUBLES | OOP (-7h)

The post Τορόντο: Στα ημιτελικά ο ασταμάτητος Φοκίνα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα