Τόνι Ναδάλ: “Ο Φίλιξ μπορεί να γίνει Νο1”

Ο νέος προπονητής του Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, Τόνι Ναδάλ, μίλησε για τις απεριόριστες, σύμφωνα με τον ίδιο, δυνατότητες του νεαρού Καναδού, ο οποίος πρέπει σιγά-σιγά να τις εμφανίζει στα courts.

Ο θείος και πρώην προπονητής του Ράφα Ναδάλ, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφέρθηκε στη νέα, μεγάλη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας, αλλά και στους στόχους που έχει θέσει με τον Φίλιξ από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας τους.

Ο 20χρονος Καναδός, βρίσκεται στο Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ

αυτή τη στιγμή, ενώ δεν έχει κατακτήσει ακόμη τίτλο σε επίπεδο ΑΤΡ, μετρώντας επτά(!) σερί χαμένους τελικούς. Σύμφωνα με τον Uncle Toni πάντως, η ώρα της αντεπίθεσης έφτασε.

Αναλυτικά όσα είπε ο 60χρονος Ισπανός:

“Όταν είδα τον Φίλιξ να παίζει για πρώτη φορά, είπα στον Ράφα, ότι αυτό το παιδί θα γίνει πολύ σπουδαίο. Μου είχε αφήσει την αίσθηση ότι θα γίνει ένας πολύ καλός τενίστας, μόνο από ένα ματς του.

Ήταν 16 χρονών, όταν τον είδα να παίζει κόντρα στον Ζαούμε Μουνάρ, σε ένα Τσάλεντζερ τουρνουά. Μπορούσα να καταλάβω από τότε, ότι θα γίνει ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο.

Τώρα, απλά χρειάζεται να δουλέψει για να το πετύχει. Το ταλέντο το έχει. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί τενίστες, όπως ο Μεντβέντεφ, ο Ζβέρεφ, ο Τιμ και ο Τσιτσιπάς.

Υπάρχουν ακόμη μερικοί top τενίστες που ανεβαίνουν τώρα, όπως ο Σίνερ και ο Αλκαράζ. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, αλλά πραγματικά πιστεύω πως ο Φίλιξ μπορεί να γίνει Νο1 στον κόσμο.

Είμαι πολύ περίεργος να δω την εξέλιξή του και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα πανηγυρίσει μεγάλες επιτυχίες. Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι θα γίνει Νο1. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να βελτιωθεί”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Τόνι Ναδάλ: “Ο Φίλιξ μπορεί να γίνει Νο1” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα