Τον γουστάρεις ή όχι, επιβάλλεται να τον παραδεχθείς

Οι… αρνητές της ποιότητας του Στέφανου Τσιτσιπά έχουν γίνει “μόδα” τους τελευταίους μήνες, όμως ο Έλληνας τενίστας θα τους εκθέτει συνεχώς και σε κάθε του ευκαιρία…

Γράφει ο Δημήτρης Χαλιάπας

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συστηματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προσπαθούν να μειώσουν, να απαξιώσουν και να λοιδορήσουν τον Στέφανο Τσιτσιπά και την εν γένει παρουσία του εντός, αλλά κυρίως εκτός, των αγωνιστικών courts.

Ο 22χρονος πρωταθλητής μας έγραψε στα βιβλία της ιστορίας ακόμη μια μαγική πορεία, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν 2021 και ανάγκασε

πλήθος κόσμου να τον παραδεχθεί για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του.

Φυσικά όμως, δεν έλειψαν και τα πικρόχολα σχόλια, αυτά στα οποία ο μέσος Έλληνας φίλαθλος είναι συνηθισμένος και μαθημένος καλά τις τελευταίες δεκαετίες, μιας και έχει ριζώσει για τα καλά μέσα του η νοοτροπία του οπαδού ποδοσφαίρου (προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είναι όλοι έτσι), που απαξιώνει και υποτιμά κάθε τι μακριά από τα γούστα του.

Με αστείες αφορμές και επιχειρήματα που δεν μπορούν να σταθούν ούτε σε διαμάχη παιδιών του δημοτικού, ο κάθε λογής… άσχετος με το άθλημα του τένις, εκφράζει την άποψή του με περίσσια αυτοπεποίθηση και “διαγράφει” σε δευτερόλεπτα κόπους και θυσίες ετών.

Έχει επικρατήσει λοιπόν τις τελευταίες ημέρες στον τεράστιο κόσμο των social media, που είναι και ο καθρέφτης της κοινωνίας, η γενικευμένη άποψη των… άσχετων.

Ότι τι ; Ότι, ο Στέφανος ναι μεν είναι εξαιρετικός τενίστας, αλλά με αυτά που κάνει εκτός των courts πάει πίσω τον εαυτό του και ποτέ δεν θα φτάσει τους “μεγάλους”, γιατί είναι ανώριμος και κακό παιδί.

Αλίμονο, αν ένας από αυτούς που ενστερνίζονται τη συγκεκριμένη άποψη, ξέρει γιατί πραγματικά πιστεύει κάτι τέτοιο. Αλίμονο, αν ένας από αυτούς τους ανθρώπους, ξέρει να απαντήσει με επιχειρήματα (όχι της πλάκας), σε ερώτηση που έχει να κάνει με την ζωή του Στέφανου έξω από τα γήπεδα.

Προσωπικά, παρακολουθώ στενά την πορεία του από όταν ήταν 16-17 ετών. Με απόλυτη ειλικρίνεια έχω να πω, ότι δεν μπορώ να καταλάβω ούτε στο ελάχιστο, το μένος που μπορεί να βγάζει ένας απλός τηλεθεατής ή ένας αναγνώστης, για έναν πρωταθλητή που στα 22 του χρόνια είναι στο Top10 του κόσμου και βδομάδα με τη βδομάδα προσθέτει παράσημα στο βιογραφικό του, κερδίζοντας παίκτες όπως ο Ναδάλ, ο Φέντερερ και ο Τζόκοβιτς.

Προφανώς και είναι λογικό, όπως γίνεται με όλες τις μεγάλες προσωπικότητες του παγκοσμίου αθλητισμού, να υπάρχουν haters και άνθρωποι που δεν τον γουστάρουν. Τον βλέπουν και δεν τους αρέσει σαν φυσιογνωμία, ή δεν τους αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του. Δεν είναι κατακριτέο αυτό. Αυτό είναι το υγιές. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος να είναι αρεστός σε όλους.

Το κατακριτέο, είναι να χαρακτηρίζεται ανώριμος και κακό παιδί, από ανθρώπους που δεν ξέρουν το ποιόν του και βγάζουν πρόχειρα, στο πόδι, τα συμπεράσματά τους.

Άλλους τους πειράζει ότι κάνει τη φορολογική του δήλωση στο Μονακό. Είναι βασικό τους επιχείρημα. Σε πιάνουν τα γέλια όμως, μόλις το διαβάζεις.

Άλλους τους ενόχλησε τόσο πολύ το post για τα Harrods. Το ξεπέρασαν όμως, στέλνοντας 2 στο 13033. Αμέσως μετά, βγήκαν για ψώνια στο πλησιέστερο εμπορικό κέντρο, εν μέσω lockdown.

Άλλους τους πείραξε αφάνταστα ότι βρισκόταν στο Ντουμπάι για προετοιμασία και έκανε γιορτές με την οικογένεια και τους φίλους του.

Άραγε, πόσοι από αυτούς, ξέρουν για τους νόμους που επικρατούσαν στα ΗΑΕ τότε ; Πόσοι από αυτούς γνωρίζουν, ότι επιτρέπονταν οι συναθροίσεις και πόσοι από αυτούς ξέρουν, ότι οι μάσκες εκείνο το χρονικό διάστημα δεν ήταν υποχρεωτικές ;

Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές.

The post Τον γουστάρεις ή όχι, επιβάλλεται να τον παραδεχθείς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα