Τόκιο: Το όνειρο συνεχίζεται για τον Μοκιζούκι! (vids)

H πορεία του απίθανου Σιντάρο Μικιζούκι συνεχίζεται στο Τόκιο καθώς ο Νο215 του κόσμου νίκησε και τον Αλεξέι Πόπιριν με 7-5, 2-6, 7-5 μετά από 2 ώρες και 22 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση σε ημιτελική φάση ATP για πρώτη φορά στην καριέρα του σε μια πραγματικά μαγική εβδομάδα για τον 20χρονο Ιάπωνα. 

First ATP win
First Top 10 win


First ATP semi-final

The dream week continues for Mochizuki! pic.twitter.com/6LFZUHYdTa

Tennis TV (@TennisTV) October 20, 2023

Θυμίζουμε ότι ο Μοκιζούκι απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Αργεντινό Τομάς Μαρτίν Ετσεβέρι, σημειώνοντας την 1η νίκη καριέρας στην ATP, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε και η πρώτη νίκη κόντρα σε παίκτη Top-10 κερδίζοντας και τον Τέιλορ Φριτς, ο οποίος πέρσι είχε κατακτήσει τον τίτλο. 

Ο Μοκιζούκι άντεξε στους 21 άσους (μόλις 2 διπλά λάθη) του Πόπιριν, ενώ έσβησε τα 6/9 break-points του Αυστραλού, με τον ίδιο να εκμεταλλεύεται τις 3 από τις 7 ευκαιρίες για break. 

Ο τελευταίος χρονικά ημιτελικός ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να έχουν από ένα break με τον Μοκιζούκι να απαντάει στο break του Πόπιριν, με τον Ιάπωνα να φτάνει και σε δεύτερο break στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα χάρη στο οποίο έκλεισε το set με 7-5. 

Το 2ο set άνηκε ολοκληρωτικά στον Πόπιριν, καθώς με μόλις 10 κερδισμένους πόντους από το service ο Μοκιζούκι δεν μπορούσε να περιμένει κάτι παραπάνω. Break από τον Πόπιριν από την αρχή (1-0) και ακόμα ένα στο τέλος (5-2) με τον Αυστραλό να ολοκληρώνει το set με 6-2 ισοφαρίζοντας τα sets σε 1-1. 

Το decider ήταν δραματικό. Ο Πόπιριν προσπάθησε και πάλι να αιφνιδιάσει τον Μοκιζούκι, αλλά αυτή τη φορά ο Ιάπωνας κράτησε το service του σβήνοντας 2 break-points (1-0). Από εκεί και πέρα ο 20χρονος απείλησε δύο φορές το service του Πόπιριν ο οποίος έσβησε από ένα break-point (2-2, 3-3). 

Όλα τα λεφτά του αγώνα ήταν τα τελευταία 2 games. Ο Μοκιζούκι θα σβήσει 3 break-points του Πόπιριν διατηρώντας το προβάδισμα με 6-5, ενώ αμέσως μετά θα κάνει ό,τι και στο 1ο set φτάνοντας σε break και παίρνοντας μια ακόμη απίθανη νίκη. 

Ο Ν215 του κόσμου, ο οποίος έχει φτάσει ήδη στο Νο129, θα παίξει κόντρα στον Ασλάν Καράτσεφ στον ημιτελικό του Σαββάτου με στόχο την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά μπροστά στο ενθουσιώδες ιαπωνικό κοινό. 

JAPAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (+6h)

The post Τόκιο: Το όνειρο συνεχίζεται για τον Μοκιζούκι! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα