Τόκιο: Στην κορυφή του βάθρου Κρεϊτσίκοβα και Σινιάκοβα

11:19 1/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Οι δυο τους ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο διπλό γυναικών.

Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πλέον πειστικό τρόπο στον τελικό απέναντι στις Ελβετίδες Μπελίντα Μπέντσιτς και Βικτόρια Γκόλουμπιτς, με τις Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα και Κατερίνα Σινιάκοβα να επικρατούν με 7-5, 6-1 ανεβαίνοντας στην κορυφή του βάθρου. 

Μετά από τον χαμένο τελικό στο αυστραλιανό όπεν, την κατάκτηση του τίτλου στο Παρίσι, αλλά και λίγο νωρίτερα τον τίτλο στη Μαδρίτη, οι δύο Τσέχες απέδειξαν ότι πλέον είναι ένα από τα πιο δυνατά ζευγάρια του αγωνίσματος. 

Οι

Ελβετίδες από την άλλη, έδειξαν ανταγωνιστικές μόνο στο 1ο set, όπου κατάφεραν να κρατήσουν σε υψηλά ποσοστά το service τους κερδίζοντας το 82% των πόντων πίσω από το 1ο service, ωστόσο οι Τσέχες κατάφεραν να βρουν break και μάλιστα στο πιο κρίσιμο σημείο του set.

Κρεϊτσίκοβα και Σινιάκοβα προηγήθηκαν με 6-5 και αμέσως μετά έκλεισαν το set με 7-5 σε 50 λεπτά κάνοντας το πρώτο βήμα για το χρυσό μετάλλιο. 

Στο 2ο set το τσέχικο δίδυμο απλά κυριάρχησε στο κορτ. Με δύο breaks κι ένα hold κατέκτησαν τα πρώτα 3 games (3-0), αλλά ακόμα κι όταν δέχθηκαν break (3-1) δεν σταμάτησαν να πιέζουν τις Μπέντσιτς και Γκόλουμπιτς “σπάζοντας” και πάλι το service τους (4-1).

Από εκεί και πέρα όλα ήταν θέμα χρόνου με τις Τσέχες να κλείνουν το παιχνίδι, μετά από 5 medal-points στο service των Ελβετίδων ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τρίτο σερί Ολυμπιακό μετάλλιο για την Τσεχία στο διπλό γυναικών μετά το χάλκινο των Λούσι Σφάροβα/ Μπαρμπόρα Στρίκοβα το 2016 στο Ρίο, αλλά και το ασημένιο των Αντρέα Χλαβάτσκοβα/Λούσι Χραντέτσκα το 2012 στο Λονδίνο. 

Φυσικά η μέρα ήταν σημαντική και για την Μπελίντα Μπέντσιτς, η οποία μετά τον θρίαμβο στο απλό και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αποχωρεί από το Τόκιο και με το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό γυναικών. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τόκιο: Στην κορυφή του βάθρου Κρεϊτσίκοβα και Σινιάκοβα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα