Το τεράστιο άλμα του Γιάνικ Σίνερ

Ο τενίστας που διαδέχθηκε τον Στέφανο Τσιτσιπά στο θρόνο του πρωταθλητή στο NextGen ATP Finals, πραγματοποίησε μια φανταστική σεζόν

Ακριβώς έναν χρόνο πριν, ο Γιάνικ Σίνερ βρισκόταν στο Νο762 της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν απλά ένας από τους πολλούς νεαρούς τενίστες που κάνουν όνειρα για καριέρα.

Μέσα σε 12 μήνες, ο 18χρονος Ιταλός έκανε πράγματα και θάματα, αναγκάζοντας τους πάντες να ασχοληθούν μαζί του και να θεωρείται πλέον ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων ετών στο τένις.

Την Κυριακή,

ο Σίνερ κατέκτησε τον 3ο τίτλο Challenger μέσα στη σεζόν, στο Ορτιζέι της πατρίδας του και κέρδισε άλλες 18 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, καταλαμβάνοντας πλέον το Νο78 που είναι και ρεκόρ καριέρας.

Κέρδισε 684 θέσεις μέσα σε μια σεζόν και όλοι ανυπομονούν να δουν τον ταλαντούχο τενίστα τη νέα σεζόν, στην πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά στο ATP Tour.

Πέτυχε 11 νίκες στο ATP Tour σε σύνολο 21 αγώνων με σημαντικότερη αυτή επί του Νο13 στον κόσμο, Γκάελ Μονφίς, στο European Open της Αμβέρσας, τον προηγούμενο μήνα.

Ο Σίνερ είναι δεύτερος νεαρότερος τενίστας που κατακτά τρεις τίτλους Challenger μέσα σε μια σεζόν, μετά τον Ρισάρ Γκασκέ που το κατάφερε αυτό στα 17 του.

The post Το τεράστιο άλμα του Γιάνικ Σίνερ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα