Σαν σήμερα: 92-5, Απόλυτη μοναρχία – VIDEO

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 19 Νοεμβρίου

19 Νοεμβρίου 2006

O “Βασιλιάς” Roger ολοκληρώνει μια από τις πιο κυριαρχικές χρονιές στην ιστορία του τένις με τον τίτλο του Masters Cup στην Σαγκάη επικρατώντας στον τελικό του James Blake 6-0, 6-3, 6-4. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα κερδίσει τον 12ο τίτλο του στη σεζόν έχοντας παρουσία σε 16 τελικούς από συνολικά 17 τουρνουά που συμμετείχε. Το ρεκόρ του: 92 νίκες και

5 ήττες.

Ο Federer το 2006 κατακτά 3 τίτλους Grand Slam (Aυστραλιανό Open, WImbledon και US Open) ενώ ο Nadal είναι εκεί για να “διακόψει” τα σχέδια του Βασιλιά για το ημερολογιακό Grand Slam. Εκτός από τον Ισπανό ο Federer ηττήθηκε μέσα στο 2006 μόνο από έναν ακόμη παίχτη, τον Αndy Murray.

Επίσης την επιτυχημένη σεζόν του συνοδεύει και η εκτόξευση στα χρηματικά έπαθλα καθώς γίνεται ο πρώτος που ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια δολάρια αγγίζοντας τα 8,5 εκατομμύρια.

Το 2006, λοιπόν, η εκστρατεία του Βασιλιά επέσυρε σχεδόν καθολική κατάκτηση με μόνα τα “οχυρά” του Ντουμπάι, του Μόντε Κάρλο, της Ρώμης, του Παρισιού (Nadal) και του Σινσινάτι (Murray) να αντιστέκονται στην επέλαση του.

Long Live The King!

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: 92-5, Απόλυτη μοναρχία – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα