Τίτλοι τέλους στο Australian Open για Στόσουρ (vid)

Η Σαμάνθα Στόσουρ αποκάλυψε ότι το Australian Open θα είναι η τελευταία διοργάνωση-στα μονά-στην καριέρα της. 

Η 37χρονη, η οποία εξασφάλισε την wild card στο κυρίως ταμπλό, ανακοίνωσε την απόφασή της την Τετάρτη (29/12) μέσω των προσωπικών της λογαριασμών στα social media

“Είμαι τόσο ενθουσιασμένη, αλλά και ευγνώμων που θα παίξω στο 20ο Australian Open

της καριέρας μου.” έγραψε η Στόσουρ, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο Grand Slam της Μελβούρνης το 2002. 

“Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Tennis Australia που μου έδωσε την ευκαιρία να ολοκληρώσω την καριέρα μου στα μονά, στο Grand Slam της πατρίδας μου. Πραγματικά σημαίνει πολλά για μένα το να μπορώ να κλείσω την καριέρα μου μπροστά στην οικογένειά μου, του φίλους μου και τους συμπατριώτες μου”

“Είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένας συνδυασμός συναισθημάτων, αλλά δεν θα το ήθελα αλλιώς καθώς πάντα πίστευα ότι θα έκλεινα την καριέρα μου στην Αυστραλία. Σκοπεύω ωστόσο να παίξω την υπόλοιπη σεζόν στα διπλά. Αλλά αυτό θα κλείσει το πρώτο κεφάλαιο της καριέρας μου.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Samantha Stosur (@samstosur)

Αυτή θα είναι η 69η συμμετοχή σε Grand Slam (μονά) για την Στόσουρ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την Αυστραλία, ενώ είναι η παράλληλα η 6η γυναίκα τενίστρια στον κόσμο που θα καταφέρνει κάτι τέτοιο. 

Οι 20 συμμετοχές στης στο Australian Open είναι ένα επίσης μεγάλο ρεκόρ, ισοφαρίζοντας μάλιστα τις συμμετοχές του πρώην Νο1 του κόσμου, Λέιτον Χιούιτ.

Η Στόσουρ έχει κερδίσει συνολικά 93 αγώνες σε επίπεδο Grand Slam στην καριέρα της, ενώ η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του US Open το 2011 απέναντι στην Σερίνα Γουίλιαμς.

Έχει προκριθεί δύο φορές στον 4ο γύρο του Australian Open (2006, 2010), ενώ ήταν και φιναλίστ στο Roland Garros το 2010. 

Η Αυστραλή βρίσκεται στο Νο16 της κατάταξης στα διπλά και στόχος της είναι να συνεχίσει την πετυχημένη συνεργασία της με την Κινέζα Ζανγκ Σουάι μέχρι το τέλος του 2022. Μαζί κέρδισαν το US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ η ίδια έχει κερδίσει, στα διπλά, ακόμη τρία Grand Slam, το Australian Open του 2019, το US Open το 2005 και το Roland Garros το 2006. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Τίτλοι τέλους στο Australian Open για Στόσουρ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα