Τένις χωρίς φιλάθλους ή καθόλου τένις ;

Είναι το μεγάλο ερώτημα που θα μας απασχολήσει τις επόμενες εβδομάδες όταν και η επιστροφή στο τουρ θα κριθεί ουσιαστικά να απαντήσει σε αυτό το δίλημμα.

Το οποίο και δεν έχει εύκολη απάντηση.

Μιλάμε φυσικά για το αν θα προτιμήσουμε μια επιστροφή στην αγωνιστική δράση δίχως την παρουσία φιλάθλων και με νέους κανονισμούς όσον αφορά στην απόσταση που πρέπει να κρατούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ή τελικά θα ήταν καλύτερο να μην δούμε καθόλου τένις

μέσα σε αυτές τις “άοσμες” συνθήκες.

What do you prefer…

Pro tennis without fans on live tv…..

or no pro tennis at all?

— Patrick McEnroe (@PatrickMcEnroe) May 18, 2020

Καμία από τις δύο συνθήκες δεν είναι σίγουρα η ιδανική.

Έχουμε συνδυάσει το τένις με 11 μήνες σχεδόν ανελλιπούς δράσης με την παρουσία του κοινού να δίνει φυσικά τεράστια ζωντάνια στην πλειοψηφία των τουρνουά ακόμα και στο επίπεδο των ATP 250.

Ένα επαγγελματικό ματς χωρίς φιλάθλους μοιάζει πραγματικά με φαγητό δίχως αλάτι.

Η ατμόσφαιρα θα είναι μουντή και κρύα, θα παίζοντας εντυπωσιακά ράλι δίχως να υπάρχει η παραμικρή ιαχή από το απόν(!) κοινό και ο όλος αέρας θα θυμίζει περισσότερο προπονητικές συνθήκες παρά επίσημο αγώνα.

Φανταστείτε, δηλαδή, το σενάριο ενός τελικού Slam δίχως φιλάθλους!

Δεν το χωράει καν ο νους μας αλλά ενδέχεται να το δούμε φέτος είτε σε US Open είτε στο Ρολάν Γκαρός αν τελικά πάρουν το πράσινο φως για τη διεξαγωγή τους.

Από την άλλη πλευρά, ο κόσμος διψά επιτέλους να δει τένις και οι τενίστες να επιστρέψουν φυσικά σε αυτό που κάνουν καλύτερα.

Το να μην δούμε καθόλου τένις μέσα στο 2020 είναι ένα εφιαλτικό σενάριο που επίσης δεν χωρά στο μυαλό της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων του αθλήματος που ήδη έχουν δει την πιο “παραγωγική” περίοδο της σεζόν, από τον Μάρτη μέχρι τον Ιούλη, να πηγαίνει στράφι.

Οι νέες δύσκολες συνθήκες της, μετά κορονοϊού, εποχής απαιτούν και νέες προσαρμογές και παραχωρήσεις εκ μέρους όλων.

Εσείς τι προτιμάτε: επιστροφή σε μια αγωνιστική δράση με άδεια γήπεδα ή διακοπή από κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι να γίνει με όρους που θα θυμίζουν το παρελθόν (γεμάτα γήπεδα και τη συνεπακόλουθη ατμόσφαιρα);

Κώστας Αϊτάκης

The post Τένις χωρίς φιλάθλους ή καθόλου τένις ; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα