Σβάρτσμαν: “Θα αποσυρθώ “ήσυχος” εφόσον κέρδισα τον Ναδάλ!

Ο Ντιέγο Σβάρτσμαν ετοιμάζεται για τη σεζόν 2021 που ακολουθεί ένα μαγικό, για αυτόν, 2020 στο οποίο πέτυχε τις μεγαλύτερες του στιγμές στο επαγγελματικό τένις.

Ο Ντιέγο Σβάρτσμαν ήταν ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του τουρ τη σεζόν 2020.

Ο 28χρονος Αργεντινός πέτυχε πολλαπλά “breakthrough” στην καριέρα του εντός της πολύ δύσκολης περσινής σεζόν κερδίζοντας για πρώτη φορά τον Ραφαέλ Ναδάλ (και στο χώμα μάλιστα), έπαιξε για πρώτη φορά σε τελικό Masters (Ρώμη) αλλά και σε ημιτελικά ενός Grand Slam

(Ρολάν Γκαρός).

Με αυτά τα τρομερά αποτελέσματα, ανέβηκε για πρώτη φορά στο Τοπ10 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ έπαιξε, επίσης για παρθενική φορά, στο Nitto ATP Finals.

“Έσπασα ένα μεγάλο προσωπικό μου “φράγμα” κερδίζοντας τον Ναδάλ. Τώρα μπορώ να αποσυρθώ ξέροντας ότι τουλάχιστον μια φορά τον κέρδισα! Το ίδιο θα ήθελα να συμβεί και κόντρα στους Φέντερερ-Τζόκοβιτς, να τους κερδίσω έστω μια φορά και γενικά να κατακτήσω περισσότερους τίτλους”.

“Στο τένις, υπάρχει μεγάλη “μοναχικότητα” λόγω της φύσης του αθλήματος. Ελπίζω ότι δεν έχει αλλάξει ο χαρακτήρας μου μέσα από αυτό, πιστεύω ότι είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Όταν μου λένε οι φίλοι μου ότι δεν έχω αλλάξει, είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ”.

“Σαν παιδί δεν είχα καταλάβει πόσες βασικές ελλείψεις είχε η οικογένειά μου. Θα με είχε επηρεάσει πάρα πολύ και ίσως να είχα σταματήσει το τένις. Θυσίασαν πάρα πολλά πράγματα ώστε να παίζω τένις και το καταλαβαίνω πολύ καλύτερα πλέον”.

“Θα ήθελα να ασχοληθώ και διοικητικά με το τένις στην Αργεντινή ώστε να το καταστήσω πιο δημοφιλές σπορ. Παίρνω παράδειγμα από τον Ντιέγο Μαραντόνα που ήταν ένα τεράστιο ίνδαλμα για μένα. Ακόμα θυμάμαι τη συμβουλή του να αντιγράφω τα καλύτερα στοιχεία των κορυφαίων παικτών αλλά ποτέ να μην τους μιμούμαι. Ο καθένας είναι μοναδικός”.

Ο Σβάρτσμαν κάνει ντεμπούτο στη σεζόν 2021 στο ATP Cup όπου θα αντιπροσωπεύσει την Αργεντινή μαζί με τον Γκουίντο Πέγια.

Κώστας Αϊτάκης

The post Σβάρτσμαν: “Θα αποσυρθώ “ήσυχος” εφόσον κέρδισα τον Ναδάλ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα