Στροφή στο πάντελ και για τον Πατ Ράφτερ

Την επιστροφή του στα κορτ, αλλά αυτή τη φορά για το… πάντελ, πραγματοποίησε ο Πατ Ράφτερ. Ο πρώην Νο1 στον κόσμο Αυστραλός και δύο φορές πρωταθλητής του US Open (1997, 1999), αποτελεί την πιο πρόσφατη νέα άφιξη στο σπορ, προερχόμενος από το τένις.

Σε ηλικία 51 ετών σήμερα, ο Ράφτερ συμμετείχε πρόσφατα σε δύο τουρνουά του Cupra

FIP Tour, στην Αυστραλία. Αμφότερες αυτές οι διοργανώσεις κατέχουν θέση στο καλεντάρι της FIP (Διεθνής Ομοσπονδία Πάντελ), δίνοντας έτσι και βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη.

“Έμαθα πρώτη φορά για το πάντελ πριν από περίπου 15 χρόνια, αλλά στην αρχή δεν σκέφτηκα να παίξω. Πριν από έναν χρόνο, ένας φίλος μού είπε ότι έπρεπε να το δοκιμάσω, οπότε το έκανα. Στην αρχή αρνούμουν να παίξω, αλλά γρήγορα έμαθα τα βασικά του παιχνιδιού.

Είμαι πολύ τυχερός που έχω έναν γείτονα που έχει γήπεδο πάντελ. Είναι ο Ματ Μπαρέλ, ο οποίος βοήθησε να έρθει το πάντελ στην Αυστραλία. Δεν υπάρχουν ακόμη πολλά γήπεδα εδώ, αλλά το ενδιαφέρον αυξάνεται”, αποκάλυψε ο Ράφτερ.

Ο παλαίμαχος σταρ του τένις ήδη έχει… ακτινογραφήσει τις ιδιαιτερότητες του νέου του σπορ και τις βασικές διαφορές που αυτό έχει συγκριτικά με το τένις, όταν βρίσκεσαι εντός κορτ.

“Είναι πιο σημαντικό να έχεις αμυντικές ικανότητες, παρά επιθετικές και πρέπει να το μάθω αυτό. Ειλικρινά, νόμιζα πως θα τσακίσω τον αντίπαλο με βολέ και δυνατά χτυπήματα, αλλά έκανα λάθος. Όλοι θα έχουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους στο πάντελ.

Ο Πατ Ράφτερ στο ένδοξο… τενιστικό του παρελθόν.

Το να παίζεις τένις είναι κάτι πολύ δύσκολο να το “ξεμάθεις”. Η εύκολη μπάλα στο τένις δεν είναι απαραίτητα εύκολη στο πάντελ. Επίσης, οι αμυντικές δεξιότητες είναι δύσκολες. Αυτό το έχω καταλάβει, πρέπει να προσαρμοστώ και θα μου πάρει χρόνο. Η κατανόηση των τοίχων, των στροφών και του ρυθμού της μπάλας είναι περίπλοκη”, εξήγησε ο Ράφτερ.

Ο Πατ Ράφτερ σήμερα.

Το πάντελ βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε φάση εκρηκτικής ανόδου, διεισδύοντας σε “αγορές” που μέχρι τώρα είχε αναιμική έως… μηδενική παρουσία. Η Αυστραλία δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα, με τον Πατ Ράφτερ να είναι ήδη “ζεστός” στο να βοηθήσει ακόμη περισσότερο στη γιγάντωση του σπορ στην πατρίδα του.

“Με ενδιαφέρει πολύ να δω την πρόοδο αυτού του αθλήματος. Είναι ακόμη στα σπάργανά του. Θέλω πολύ να συμμετέχω σε αυτό, ώστε να δω εάν μπορώ να βοηθήσω το σπορ να αναπτυχθεί και ενδεχομένως να επενδύσω στη δημιουργία ενός ή δύο κλαμπ πάντελ”, ανέφερε ο Ράφτερ.

The post Στροφή στο πάντελ και για τον Πατ Ράφτερ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα