Australian Open: H Σαμπαλένκα έκλεισε ραντεβού με Γκοφ στα ημιτελικά (vids)

H ασταμάτητη Αρίνα Σαμπαλένκα συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, για την υπεράσπιση του τίτλου της στη Μελβούρνη, κερδίζοντας εύκολα και την Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα με 6-2, 6-3 σε 71 λεπτά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open για 2η σερί χρονιά, σημειώνοντας παράλληλα την 12η συνεχόμενη νίκη της στο τουρνουά. 



Με αυτήν τη νίκη η Λευκορωσίδα έγινε η μόλις 6η παίκτρια (πριν κλείσει τα 26) που καταφέρνει να βρεθεί σε ημιτελική φάση για

6ο συνεχόμενο Grand Slam μετά τις Κρις Έβερτ, Στέφι Γκραφ, Μόνικα Σέλες, Μαρτίνα Χίνγκις και φυσικά Σερίνα Γουίλιαμς. 



Η Νο2 του κόσμου έκλεισε το ματς με 4 άσους (2 αβίαστα λάθη), κερδίζοντας το 72% των πόντων πίσω από το πρώτο service (18/25) και 53% στο δεύτερο (8/15), σταμάτησε στους 20 winners (μόλις 6 η Κρεϊτσίκοβα) και στα 13 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 6 από τις 9 ευκαιρίες της για break. 

Αντίθετα η Κρεϊτσίκοβα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο service της (πήρε μόλις 20 πόντους) και κυρίως στο 2ο (4/20) όπου η Σαμπάλενκα επιτέθηκε στο όλο το παιχνίδι βρίσκοντας ευκαιρίες για break. 



H κάτοχος του τίτλου ξεκίνησε δυνατά σε ένα ακόμα παιχνίδι και με δύο breaks έφτασε στο 4-1. Η Κρεϊτσίκοβα πήρε πίσω το ένα από τα δύο χαμένα service μειώνοντας σε 4-2, όμως από εκεί και πέρα ακολούθησαν ακόμα δύο games από τη Σαμπαλένκα η οποία έκλεισε το 1ο set με 6-2. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα είχαμε ακριβώς την ίδια εικόνα με την Σαμπαλένκα να φτάνει σε δύο breaks και δύο holds κάνοντας το 4-1 και την Κρεϊτσίκοβα να απαντάει αμέσως παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο (4-2) και στη συνεχεια με hold να μειώνει σε 4-3. 

Η Σαμπαλένκα όμως δεν είχε καμία διάθεση να παρατείνει την παρουσία της στο court και κατακτώντας τα τελευταία δύο games πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Κόρι Γκοφ σε μια επανάληψη του τελικού στο US Open πέρσι, με την Αμερικανίδα να κερδίζει νωρίτερα την Μάρτα Κόστιουκ στα 3 sets. 

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: H Σαμπαλένκα έκλεισε ραντεβού με Γκοφ στα ημιτελικά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα