Στη μάχη και ο τελευταίος των Μοϊκανών

14:55 4/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Ράφα Ναδάλ είναι ο τελευταίος από τους τρεις μεγάλους, που έμεινε στην διεκδίκηση του τίτλου στο φετινό Αμερικανικό Όπεν και τα ξημερώματα της Πέμπτης ρίχνεται στη μάχη των προημιτελικών. Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας…

Ποιος να το έλεγε, ότι μέχρι τα ημιτελικά, θα είχαν μείνει εκτός US Open οι οκτώ από τους δέκα κορυφαίους seeded του ανδρικού ταμπλό. Μάλιστα, στους εναπομείναντες δεν είναι ούτε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά ούτε και ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ράφα Ναδάλ λοιπόν, είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών

στη Νέα Υόρκη, είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του Top3 στη διοργάνωση πλέον, και τα ξημερώματα της Πέμπτης, θα διεκδικήσει την είσοδό του στα ημιτελικά του θεσμού για τρίτη σερί χρονιά.

Ο κάτοχος τριών τροπαίων στο Αμερικανικό Όπεν (2010, 2013, 2017) θα αντιμετωπίσει στις 03:30GR – Eurosport τον πολύ φορμαρισμένο Ντιέγκο Σεμπαστιάν Σβάρτζμαν, στο κατάμεστο Arthur Ashe.

Μοναδικός του στόχος, ασφαλώς να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που τον θέλουν να προκρίνεται στην τελική “4αδα” του τουρνουά, κρατώντας παράλληλα ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του 19ου Major τίτλου του αυτή την εβδομάδα.

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη ευκαιρία ο Ισπανός, για να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Ρότζερ Φέντερερ (20) και να ξεφύγει ταυτόχρονα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (16).

Ο Σβάρτζμαν μόνο ευκαταφρόνητο εμπόδιο δεν θα είναι πάντως, διότι διανύει φοβερή αγωνιστική περίοδο, αλλά στις μεταξύ τους μονομαχίες ο Ναδάλ είναι απόλυτος κυρίαρχος, μετρώντας επτά νίκες σε ισάριθμα ματς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως το ίδιο ρεκόρ (7-0) μετρούσε και ο Ρότζερ Φέντερερ κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, μέχρι την έναρξη του μεταξύ τους προημιτελικού στη Νέα Υόρκη, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο έτερος σημερινός προημιτελικός στους άνδρες, είναι ανάμεσα στους εξαιρετικούς καθ’ όλη τη διάρκεια του θεσμού, Γκαέλ Μονφίς και Ματέο Μπερετίνι.

Οι δυο τους, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις 20:30GR – Eurosport, διεκδικώντας μια θέση στους ημιτελικούς. Ο Γάλλος θέλει να προκριθεί σε ημιτελικό Slam για τρίτη φορά στην καριέρα του, με τον Ιταλό να ψάχνει αυτή τη σπουδαία διάκριση, για παρθενική του φορά!

Στο πρόγραμμα των γυναικών τώρα, στις 19:00GR – Eurosport θα ανοίξει ο χορός των αγώνων στο Arthur Ashe, με τις Μπελίντα Μπένσιτς και Ντόνα Βέκιτς να τίθενται αντιμέτωπες.

Και οι δυο βρίσκονται σε καταπληκτική φόρμα, με την Ελβετή πάντως να φαντάζει οριακό φαβορί πριν το ματς. Καμία από τις δυο, δεν έχει καταφέρει να περάσει ποτέ, σε ημιτελικά Major. Απόψε, μια θα σπάσει το ρόδι.

Ο δεύτερος προημιτελικός των γυναικών και πρώτος, στο βραδινό πρόγραμμα της ημέρας, είναι αυτός ανάμεσα στην Μπιάνκα Αντρέσκου και την Ελίζ Μέρτες. Οι δυο αθλήτριες θα ριχτούν στο court στις 02:00GR – Eurosport.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Στη μάχη και ο τελευταίος των Μοϊκανών appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα