Σόκαρε τον Φέντερερ ο Ντιμιτρόφ – VIDEO

08:25 4/9/2019 - Πηγή: Tennis24
Στα ημιτελικά του US Open ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ μετά την ανεπανάληπτη νίκη στα 5 σετ επί του επιρρεπή, Ρότζερ Φέντερερ

Πριν το US Open, μετρούσε εφτά ήττες στα οχτώ τελευταία του παιχνίδια στο tour ενώ είχε πιάσει ιστορικό χαμηλό εφταετίας, στο Νο78 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Νέα Υόρκη, όμως, φαίνεται πως ξύπνησε τον Γκριγκόρ

Ντιμιτρόφ ο οποίος παίζει και πάλι το τένις που ξέρει και μπορεί και που τον είχε οδηγήσει στο Top3 του κόσμου αλλά και στην κατάκτηση του ATP Finals το 2017.

Ο 28χρονος Βούλγαρος, πέτυχε μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του, στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι με τον Ρότζερ Φέντερερ γα τα προημιτελικά του US Open, επικρατώντας με 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2 του Βασιλιά. Ήταν η πρώτη νίκη του Ντιμιτρόφ επί του Φέντερερ, σε οχτώ μεταξύ τους αναμετρήσεις.

“Οι τελευταίοι 6-7 μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για μένα αλλά είχα τους φίλους και την οικογένειά μου που με στήριξαν. Συνέχισα να πιστεύω στη δουλειά μου, έφτιαξα λίγο και τη ρακέτα. Και τώρα, στο κλείσιμο της σεζόν, έχω ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Είναι ξεχωριστό για μένα” είπε ο Ντιμιτρόφ.

Στον 3ο ημιτελικό σε Grand Slam στην καριέρα του, μετά την Αυστραλία (2017) και το Wimbledon (2014), ο Ντιμιτρόφ θα αντιμετωπίσει τον υπερφορμαρισμένο Ντανίλ Μεντβέντεφ που νωρίτερα κέρδισε στα 4 σετ τον Στάνισλας Βαβρίνκα.

Για ένα ακόμη δύσκολο ματς που κρίνεται στο 5ο σετ, ο Ρότζερ Φέντερερ έδειξε να μένει από ενέργεια στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ενώ παρέμεινε αναποτελεσματικός στις ευκαιρίες του για break, έχοντας μόλις 4/14 break points (29%). Μάλιστα στο 4ο σετ, είχε 0/6 ευκαιρίες, αδυνατώντας να απαντήσει στο break που πέτυχε ο Ντιμιτρόφ στο 1ο game.

Ο 38χρονος Ελβετός, τελείωσε το ματς με 60 αβίαστα λάθη και 40 winners, χάνοντας άλλη μια ευκαιρία να μεγαλώσει τη συλλογή του σε Grand Slam.

Μπορεί να μην ήταν τόσο σκληρή ήττα όσο αυτή από τον Τζόκοβιτς στον πρόσφατο τελικό του Wimbledon, ωστόσο σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ελβετό, ειδικά από τη στιγμή που ο Σέρβος είχε τεθεί νοκ άουτ νωρίτερα στο θεσμό.

“Είναι απογοητευτικό γιατί ένιωσα ότι έπαιζα καλά, μετά τα δύο ματς στους πρώτους γύρους. Ήταν μια χαμένη ευκαιρία αλλά πρέπει να δεχτείς την ήττα. Είναι μέρος του αθλήματος” είπε ο Φέντερερ.

Πλέον, ο Ράφαελ Ναδάλ φαίνεται να παίζει μόνος του στη Νέα Υόρκη και σήμερα θα αντιμετωπίσει (04:00GR) τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στον τελευταίο προημιτελικό ενώ νωρίτερα θα αγωνιστούν οι Μονφίς-Μπερετίνι.

US OPEN MEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post Σόκαρε τον Φέντερερ ο Ντιμιτρόφ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα