Στέφανος Τσιτσιπάς: Κάντο όπως το 2019! – VIDEO

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του ATP Finals στο Λονδίνο (15-22 Νοεμβρίου), άπαντες προετοιμάζοντας για το τελευταίο σπουδαίο γεγονός στον χώρο του τένις για το 2020. Μια χρονιά η οποία αφήνει περίεργη γεύση, καθώς εξαιτίας της πανδημίας υπήρξε μεγάλο το διάστημα της αποχής και φυσικά η απουσία του κόσμου είναι από τα αξιοσημείωτα.

Ωστόσο, όλοι πλέον στρέφονται σε αυτό το μεγάλο τουρνουά, στο οποίο αγωνίζονται οι οκτώ κορυφαίοι τενίστες αυτή τη στιγμή στο κόσμο και φυσικά από ανάμεσα τους δεν θα μπορούσε να λείπει ο Στέφανος Τσιτσιπάς,

που είναι No.6 στη παγκόσμια κατάταξη και θα έχει την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρυσι στην Ο2.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, το 2019 κατάφερε στη παρθενική του εμφάνιση στο Nitto ATP Finals, να το κατακτήσει πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία και επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Στους ομίλους βρέθηκε απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ, τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Μοναδική ήττα του Τσιτσιπά στο τουρνουά ήταν αυτή από τον Ισπανό, από τον οποίο έχασε στις λεπτομέρειες, χωρίς όμως να τον επηρεάσει στη πορεία. Η νίκη απέναντι στον Μεντβέντεφ ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική, καθώς πέραν ότι του εξασφάλισε τη πρόκριση για τους «4», ήταν και η πρώτη απέναντι στον Ρώσο, κάτι που του έδωσε επιπλέον ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, στον δρόμο για τη κατάκτηση του τουρνουά.

Ένα βήμα από τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρότζερ Φέντερερ, κάτι το οποίο συνέβη με τον Έλληνα κορυφαίο τενίστα να κάνει το τέλειο παιχνίδι απέναντι στον Ελβετό «Θρύλο» και να επικρατεί με 6-3, 6-4.

Πλέον, ο Τσιτσιπάς ήταν ένα βήμα μακριά από τη κατάκτηση των τελικών του Λονδίνου, το τελευταίο εμπόδιο ήταν αυτό του Ντόμινικ Τιμ. Τι και αν το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για τον Έλληνα, τι και αν βρέθηκε με 1-0 σετ πίσω, ο Στέφανος έδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι ότι έχει το mentality και κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι, πιέζοντας στα όρια τον Αυστριακό και έχοντας τρομερές απαντήσεις στα σέρβις γκέιμ του Τιμ, ήταν αυτός που πήρε τη νίκη και έγινε ο νέος μεγάλος νικητής των Nitto ATP Finals για το 2019 στο Λονδίνο, με 6-7(6), 6-2, 7-6(4). Μάλιστα, ο νικητής για πρώτη φορά από το 2005, κριθηκε στο tie break του τελευταίου σετ.

Να σημειωθεί ότι την ίδια χρονιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει τη κορυφαία του επίδοση στη παγκόσμια κατάταξη, καθώς έγινε το Νο.5 στη παγκόσμια κατάταξη και παράλληλα διεκδίκησε μια θέση για τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, αλλά ο Ράφαελ Ναδάλ στάθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για να συμβεί αυτό.

Όπως και να έχει ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, θα ήθελε να επαναλάβει μια εξαιρετική πορεία στους τελικούς του Λονδίνου και γιατί όχι, να κάνει το 2/2 στις κατακτήσεις.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Στέφανος Τσιτσιπάς: Κάντο όπως το 2019! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα