Σίνερ: “Δεν σημαίνει τίποτα η παρουσία μου στον τελικό (vid)

19:11 3/4/2021 - Πηγή: Tennis24
Ο Γιανίκ Σίνερ έδειξε για πολλοστή φορά το πόσο ταπεινός είναι παρά τα όσα εκπληκτικά έχει πετύχει στην ηλικία των 19 ετών.

Η ωριμότητα, αγωνιστική και ψυχολογική, αυτού του παιδιού είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας του!

Τα είπε όλα, πραγματικά, ο Αλεξάντερ Μπούμπλικ με το χιουμοριστικό: “Μοιάζεις με 15 χρονών, πώς παίζεις έτσι;” που ανέφερε στον Σίνερ κατά τον χαιρετισμό τους μετά το μεταξύ τους ματς στο Μαϊάμι και δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι του Σίνερ στο κορτ.

Αλλά και το κομμάτι

της ψυχολογικής ωριμότητας και ταπεινότητας είναι το κάτι άλλο.

Απίστευτα συγκεντρωμένος και ψύχραιμος ακόμα και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, δείχνοντας φοβερή αυτοκυριαρχία και αυτοσυγκράτηση ενώ παράλληλα τα μυαλά μόνο φουσκωμένα με αέρα δεν είναι όπως δείχνουν οι παρακάτω δηλώσεις του 19χρονου Ιταλού στο Tennis Channel μετά την πρόκριση του στον τελικό του Μαϊάμι.

“Με βοηθάει πάρα πολύ η παρουσία μου στον τελικό εδώ αλλά από μόνη της δεν λέει απολύτως τίποτα. Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς μακροπρόθεσμα και περιμένω από μένα να βελτιώνομαι κάθε μέρα και να δω πού μπορώ να φτάσω”.

Με τέτοια νοοτροπία δεν θα μπορούσε παρά να έχει είδωλα τους θρύλους του αθλήματος.

“Φυσικά οι Big3 με επηρέασαν όσο κανείς αλλά θα έβαζα και τον Άντι Μάρεϊ. Θέλω πάρα πολύ να παίξω κόντρα σε όλους. Μέχρι στιγμής έχω παίξει μόνο με τον Ναδάλ. Είχα την τιμή να προπονηθώ και με τους τέσσερις” ανέφερε ο Σίνερ που έχει πετύχει ήδη οκτώ Τοπ20 νίκες στην καριέρα του!

Κώστας Αϊτάκης

The post Σίνερ: “Δεν σημαίνει τίποτα η παρουσία μου στον τελικό (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα