Σημαντική παρουσία της Έλενας Μπουγιούκου στο NCAA

Το πρωτάθλημα του ΜΙΑΑ του Michigan, στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα NCAA, κατέκτησε στην regular season με την ομάδα του Kalamazoo College η Έλενα Μπουγιούκου με 6-1 νίκες στο πρωτάθλημα και 10-4 νίκες συνολικά.

Η 18 χρονη Ελληνίδα τενίστρια με τις πολύ καλές εμφανίσεις της οδήγησε την ομάδα της στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το πρώτο μετά από το 2007 και προτάθηκε μέσα στις 7 καλύτερες πρωτοεμφανιζόμενες παίκτριες.

Όπως δήλωσε η 18χρονη παίκτρια είναι σημαντικό τα νέα

παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό και να διδάσκονται τις αξίες του όπως η ευγενής άμυλα, ο σεβασμός στον εαυτό μας και τους άλλους καθώς και το να μην σταματάμε να δουλεύουμε σκληρά για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας όποια και να είναι τα εμπόδια, γιατί είναι στο χέρι μας να καταφέρουμε μέχρι και το “αδύνατο”.

Η Έλενα Μπουγιούκου γεννήθηκε στον Άγιο Στέφανο τον Δεκέμβριο του 2004. Ξεκίνησε να ασχολείται με το τένις σε ηλικία 10 ετών στον τοπικό σύλλογο «Αττικός Ήλιος» όπου και έμεινε 2 χρόνια. Στη συνέχεια έπαιξε τένις για 1 χρόνο στην Δροσιά με προπονήτρια την Δώρα Δημητρού.

Επόμενος σταθμός της και για 1 χρόνο ήταν στην Σερβία και στην «Teniska Akademija» του Μπόγκνταν Ομπράντοβιτς προπονητή της εθνικής Σερβίας στο τέννις και πρώτο προπονητή του Νόβακ Τζόκοβιτς όπου διδάχθηκε τα μυστικά του τέννις σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Στην Σερβία τιμήθηκε από την ακαδημία τένις για το ήθος της και ως η πιο εξελιγμένη παίκτρια της χρονιάς. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και στην ακαδημία του Γιώργου Καλοβελώνη όπου έχει δελτίο μέχρι και σήμερα.

Τον Δεκέμβριο του 2018 και σε ηλικία 16 ετών έγινε η νεότερη Ελληνίδα παίκτρια που της απονεμήθηκε, από την «GLOBAL PROFESSIONAL TENNIS COACH ASSOCIATION» ATP Certified, το πτυχίο «INTERNATIONAL COACH» level C. Την επόμενη χρονιά της απονεμήθηκε το πτυχίο «INTERNATIONAL COACH level B». Ως προπονήτρια αποτελεί από το 2018 επίσημο μέλος της «GLOBAL PROFESSIONAL TENNIS COACH ASSOCIATION».

Το 2022 λαμβάνει επίσημη πρόσκληση από 11 κολέγια των ΗΠΑ με υποτροφίες για να ενταχθεί στις ομάδες τένις που αγωνίζονται στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα NCAA. Επιλέγει το Kalamazoo College όπου και αγωνίστηκε την περασμένη χρονιά ως πρωτοετής από το νούμερο 5 έως και το νούμερο 3 κατακτώντας με την αγωνιστική ομάδα του κολλεγίου το πρωτάθλημα της πολιτείας του Michigan ΜΙΑΑ ενώ προτείνεται και στις 7 καλύτερες πρωτοεμφανιζόμενες παίκτριες του κολλεγίου.

The post Σημαντική παρουσία της Έλενας Μπουγιούκου στο NCAA appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα