Σαποβάλοφ: “Το διασκέδασα με τον GOAT” – VIDEO

Μπορεί να έχασε, όμως ο Σαποβάλοφ έζησε ένα παιδικό του όνειρο: να βρεθεί απέναντι από τον Ρότζερ Φέντερερ

Πολλοί μπορεί να υποστηρίζουν πως ήταν λάθος που εκφράστηκε με τόσο κολακευτικά σχόλια για τον Φέντερερ, πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Miami Open, δημιουργώντας μια επιπλέον άνεση στον αντίπαλό του και μια επιπλέον πίεση στον εαυτό του.

Όπως και να ‘χει, ο Ντένις Σαποβάλοφ το διασκέδασε και αυτό είχε τονίσει ότι ήταν από τους στόχους του (“να βγω εκεί έξω και να το

διασκεδάσω”).

Ο 37χρονος Ελβετός, έπιασε σπουδαία απόδοση και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον νεαρό Καναδό που έχει τα μισά του χρόνια, φτάνοντας στην ελεγχόμενη νίκη με 6-2, 6-4 σε 73 λεπτά παιχνιδιού.

“Πάντα είναι δύσκολο όταν χάνεις, όμως ήταν διασκεδαστικό εκεί έξω να παίζεις με το είδωλό σου στο court. Έδωσα ότι είχα. Έκανε ένα σπουδαίο ματς και αυτό ήταν. Μόνο αυτό μπορώ να πω” είπε ο Σαποβάλοφ μετά την τρίτη του ήττα σε ισάριθμες συμμετοχές του σε ημιτελική φάση Masters διοργάνωσης.

“Ήταν κάπως σουρεαλιστικό, να είμαι αντίπαλός του. Προφανώς και προσπάθησα να αποβάλω από το μυαλό μου ότι ο Ρότζερ ήταν στην αντίπαλη πλευρά. Προσπάθησα να παίξω όσο καλύτερα μπορούσα αλλά ήταν πολύ καλός σήμερα. Έκανε ένα τέλειο ματς. Δεν μπορούσα να ακολουθήσω αυτό το επίπεδο. Θα προσπαθήσω να μάθω από το σημερινό ματς και να προχωρήσω μπροστά” πρόσθεσε.

Ο Σαποβάλοφ ήταν εξαιρετικός στα προηγούμενα παιχνίδια του (Έβανς, Ρούμπλεφ, Τσιτσιπάς, Τιαφό) παίζοντας άφοβα, επιθετικά, με προωθήσεις στο φιλέ και free swinging groundstrokes, ωστόσο απέναντι στον Φέντερερ έδειξε νευρικότητα και έκανε πολλά αβίαστα λάθη, ειδικά στο εναρκτήριο σετ.

“Υπήρχαν μερικά πράγματα που προσπάθησα να κάνω και τα οποία είχα συζητήσει με την ομάδα μου. Προσπάθησα να κάνω το παιχνίδι μου και να είμαι ο εαυτός μου στο court. Ειλικρινά, δεν μπόρεσα να πιάσω το 100% γιατί δεν μου το επέτρεψε ο Ρότζερ. Δεν με άφησε να βρω ρυθμό και αυτό δείχνει το πόσο έμπειρος και καλός είναι”

“Προφανώς ξεκίνησα λίγο σφιγμένα ενώ ο Ρότζερ μπήκε δυνατά από την αρχή. Στο 2ο σετ προσπάθησα να το ανατρέψω αυτό. Είχα κανά δυο ευκαιρίες, όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκα. Έκανα ότι μπορούσα”

“Ο Ρότζερ έχει όλα τα χτυπήματα. Όταν χρειάζεται ένα χτύπημα, το βρίσκει. Θα το ψάξει και θα το βρει. Δεν πιστεύω ότι έχει κάποια αδυναμία. Γι’αυτό άλλωστε είναι ο GOAT (Greatest of all time).

Πλέον, ο Σαποβάλοφ θα προετοιμαστεί για την περίοδο στο χώμα κάτι για το οποίο ανυπομονεί.

“Έρχεται μια καλή περίοδος για μένα. Πιστεύω ότι έχω αποδείξει ότι μπορώ να παίξω στο χώμα. Μπορώ να κερδίσω καλούς αντιπάλους, οπότε ανυπομονώ. Προφανώς και είναι διαφορετικός ο ρυθμός στο χώμα. Θα χρειαστεί να παίξω διαφορετικά απ’ότι αυτές τις δύο εβδομάδες. Είχα καλή πορεία πέρυσι και θα είναι μια καλή ευκαιρία για μένα” είπε ο Σαποβάλοφ ο οποίος, μετά την πορεία στο Μαϊάμι θα ανέβει στο career high Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης.

ATP MIAMI OPEN DRAW | OOP (-6h) | TV SCHEDULE

The post Σαποβάλοφ: “Το διασκέδασα με τον GOAT” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα