Σαποβάλοφ: “Νιώθω ότι είμαι μεγάλη απειλή”

14:35 8/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Μετά από μια εκπληκτική πορεία (ημιτελικά) στο Wimbledon, την οποία θα θυμάται και μετά από μια άσχημη παρουσία στο χωμάτινο τουρνουά του Gstaad, ο Ντένις Σαποβάλοφ επιστρέφει στα σκληρά κορτ και συγκεκριμένα στο τουρνουά που διοργανώνει η χώρα του (9-15/8).

Ο 22χρονος θα παίξει στο Τορόντο έχοντας μπει στην 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης, οντας Νο5 του ταμπλό και βρίσκεται στο ίδιο

μέρος του ταμπλό με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, αλλά και με τον “χρυσό” Ολυμπιονίκη του Τόκιο (διπλό μικτό), Αντρέι Ρούμπλεφ. 

Ωστόσο, μετά από την πορεία στο Λονδίνο, ο Σαποβάλοφ δείχνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τονίζοντας ότι μπορεί να απειλήσει τον οποιοδήποτε παίκτη. 

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συμμετέχω στο τουρνουά. Η δυναμική που έχω από το Wimbledon είναι πολύ μεγάλη και νιώθω ότι το επίπεδο του παιχνιδιού μου να έχει βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες.”, δήλωσε ο Καναδός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν από την πρεμιέρα. 

“Αισθάνομαι ότι είμαι σε θέση να ανταγωνιστώ τον οποιοδήποτε. Νιώθω ότι είμαι πραγματικά μια μεγάλη απειλή. Αυτό είναι σίγουρα ένα θετικό συναίσθημα για μένα. Το να βγεις στο κορτ χωρίς να πιστεύεις 100% ότι μπορείς να νικήσεις, τότε ναι δεν θα έχεις καμία ευκαιρία. Το τένις είναι ένα άθλημα που ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε.”

Αφού απέσυρε τη συμμετοχή του από το Roland Garros, λόγω τραυματισμού στον ώμο, ο Σαποβάλοφ έκανε μια εξαιρετική πορεία στο Wimbledon λυγίζοντας μόνο στα ημιτελικά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, χάνοντας μεν στα 3 sets, αλλά πολύ δύσκολα. 

“Πίστευα πάντα στον εαυτό μου απέναντι στον οποιονδήποτε παίκτη, αλλά ειδικά στο Wimbledon ένιωθα ότι το παιχνίδι μου ήταν πραγματικά σε υψηλό επίπεδο όχι μόνο για να πάω μακριά, αλλά και να πάρω και τον τίτλο.”

“Γι’ αυτό το λόγο όταν αποκλείστηκα η φόρτιση ήταν τόσο μεγάλη που άρχισα να κλαίω. Αυτή η αντίδραση μου βγήκε. Ήταν ένας συνδυασμός των έντονων συναισθημάτων που είχα τις εκείνες τις δύο εβδομάδες.”

Ο Ντένις Σαποβάλφ έχει τοποθετηθεί στο Νο5 του ταμπλό σ’ ένα τουρνουά στο οποίο έχει φτάσει  στα ημιτελικά (2017) κερδίζοντας μάλιστα τόσο τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο, αλλά και τον Ράφα Ναδάλ, για να χάσει από το μετέπειτα κάτοχο, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Καναδός, πέρασε bye στον 2ο γύρο όπου θ αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση του Αμερικανού Σεμπάστιαν Κόρντα, ο οποίος παίζει με παίκτη από την προκριματική φάση.

ROGERS CUP MEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Σαποβάλοφ: “Νιώθω ότι είμαι μεγάλη απειλή” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαποβάλοφ, “Νιώθω,sapovalof, “niotho